Iraanse vrouw riskeert 10 jaar celstraf wegens delen foto van (ook) holebi ouders.In Iran, het land waar men al jaren regelmatig (minderjarige) homo's ophangt en dit ontkent, is zopas de voormalige assistent voor vrouwen- en familiezaken beschuldigd van 'het verspreiden van morele corruptie' omdat ze op sociale media een cartoon plaatste van gezinnen waaronder ook een homo en lesbisch koppel met kinderen (zie foto).

Shahindokht Molaverdi plaatste naar aanleiding van de Nationale Familiedag (15 Mei) een foto van de Verenigde Naties Daaronder stond het onderschrift: "De gezinsstructuur is de afgelopen decennia veranderd, maar de Verenigde Naties beschouwen het nog steeds als de belangrijkste divisie van de samenleving", eraan toevoegend dat het belangrijk is alle gezinnen te ondersteunen."

Voor de foto wordt ze nu aangeklaagd en riskeert ze een celstraf van tien jaar. Volgens artikel 639 van het Islamitisch Wetboek van Strafrecht wordt iedereen die mensen aanmoedigt of aanspoort tot morele corruptie of verdorvenheid, veroordeeld tot een gevangenisstraf van één tot tien jaar. Homoseksualiteit is strafbaar met de dood in Iran.

Het feit dat Molaverdi de foto op een officieel kanaal deelde, veroorzaakte verontwaardiging in de strikt conservatieve moslimnatie, die homoseksualiteit bestraft met de doodstraf. Mashregh News publiceerde screenshots van de post en verklaarde dat "Molaverdi een post op haar Telegram heeft gepubliceerd waarin de 'afwijkende en verwerpelijke homoseksuele gezinnen worden afgebeeld die bestaan uit twee vrouwen en een kind en twee mannen en een kind.' Onder zware druk van religieuze hardliners werd Molaverdi gedwongen de controversiële post te verwijderen en verontschuldigingen aan te bieden voor het 'onbedoeld publiceren’ ervan.

Helaas was het niet genoeg om de controverse op te lossen en de inlichtingen-, veiligheids- en wetshandhavingsinstanties van het land willen haar absoluut vervolgen voor de 'misdaad'. Sommige invloedrijke Iraanse profielen op sociale media hebben haar bedreigd met hetzelfde lot dat Lot's vrouw moest ondergaan voor het 'promoten' van homoseksualiteit. In de islamitische traditie werd ze gedood door de vallende rotsen, terwijl ze in de Bijbel werd veranderd in een zoutpilaar.
LEES OOK
IRAN HANGT OPNIEUW MAN OP OMDAT HIJ HOMO IS EN SUST WERELD MET ANDERE AANKLACHT - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 21 July, 2020 en 4163 keer gelezen.Reageer op dit bericht: