Facebook komt eindelijk (een beetje) op voor holebi's en transgenders.Eindelijk komt Facebook ook op voor holebi's en transgenders. De sociale netwerk gigant liet recent weten dat het alle advertenties rond conversietherapie zal verwijderen en verbieden. Eerder liet Instagram, dat eigendom is van Facebook eveneens weten alle advertenties rond conversietherapie te verbieden.

Conversietherapie is therapie waarbij men claimt holebi's en transgenders te kunnen 'genezen'. Vaak gaat men daarbij over de schreef met mishandeling, gedwongen nemen van medicatie, isolatie, verbaal geweld en vernederingen en zelfs elektrocutie en verkrachting. Conversietherapie wordt ook vaak vergeleken met marteling en wordt in verband gebracht met hogere risico's op depressie en zelfmoord.

Sommige gelovigen zijn niet blij
Holebi's en transgenders zijn erg blij met de beslissing van Facebook. Wie niet blij is, zijn Evangelische anti holebi & transgender christenen, zij zijn van mening dat het verbod op de advertenties een 'aanval is op de vrije meningsuiting en religieuze vrijheid'.

Anti holebi & transgender groep
Christopher Doyle van het Institute for Healthy Families, dat zichzelf omschrijft als 'een therapeutische organisatie die gespecialiseerd is in seksuele, genderidentiteitbevestigende therapie, en die samenwerkt met klanten en families over de hele wereld met seksuele en / of genderidentiteitsconflicten'. De groep geeft regelmatig conversietherapieën. Doyle maakt sterk bezwaar tegen het verbod op conversietherapie van Facebook en Instagram en zegt:

"Hoewel Facebook beweert dat ze deze actie ondernemen om discriminatie van de holebi en transgender gemeenschap te voorkomen, zijn de echte mensen die ze kwetsen degenen die ongewenste seksuele en genderidentiteit conflicteert en zoekt naar opties voor genezing en ethische, erkende therapie. Iedereen zou het recht moeten hebben om zonder tussenkomst hulp te zoeken bij ongewenste attracties of seksuele / genderconflicten, en openbare bedrijven mogen de standpunten van sommigen, waarmee ze het oneens zijn niet discrimineren."

Ex-homo's
Doyle was eerder ook mede oprichter van een zogenaamde ex-gay groep, een organisatie die volgens haar missie 'de rechten van voormalige homo's en personen met een ongewenste aantrekkingskracht van hetzelfde geslacht en hun families te verdedigen.' Volgens Doyle werd de groep opgericht vanwege 'de invasie van homo activisme binnen de seculiere Amerikaanse samenleving'.

In de VS zijn de zogenaamde ex-homo groepen best populair, maar de groepen komen ook elders voor. Leden zijn voornamelijk mannen die claimen dat ze ooit homo waren maar na conversie therapie beseften dat ze hetero zijn. Al in 2011 bracht holebi info enkele verhalen van zogenaamde ex-homo's die na verloop van tijd hun homoseksuele geaardheid terug omarmden, en lieten weten dat 99% van de zogenaamde ex-homo's een dubbel leven leiden. Ze huwen met een vrouw, krijgen kinderen, maar hebben ondertussen nog seksuele contacten met mannen. Rond 2012 en later bracht holebi info enkele verhalen van ‘leiders’ van zogenaamde ex-homo groepen die na verloop van tijd het licht hadden gezien en lieten weten te stoppen met de organisatie, waarbij velen hun excuses aanboden voor het leed dat ze mensen en hun families hadden aangedaan met het aanbieden van conversietherapie.
LEES OOK
STOP CONVERSIE THERAPIE WERELDWIJD + STUDIE RESULTATEN + LANDEN LIJST + VIDEO
NEDERLANDSE HOLEBI'S ROEPEN OVERHEID OP CONVERSIE THERAPIE TE VERBIEDEN
BELGIE LEGT OPNIEUW WETSVOORSTEL ROND VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE OP TAFEL

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 17 July, 2020 en 4572 keer gelezen.Reageer op dit bericht: