Holebi & trans activisten vliegen drone met regenboogvlag en planten het op controversieel monument + video.Holebi en transgender+ activisten hebben in Kiev (Oekraïne) een drone gebruikt om een oud, controversieel Sovjetmonument om te toveren tot een krachtig symbool van gelijkheid door het een regenboogvlag (symbool van holebi's en transgenders wereldwijd) te geven.

Net als overal in de wereld kan ook de Gay Pride in Kiev niet door gaan, en net daarom vonden holebi en transgenders dat ze iets anders moesten doen. Omdat men de straat niet op mag vanwege de coronavirus lockdown besloten enkele activisten over te gaan tot een unieke stunt.

De activisten gebruikten een drone om een gigantische regenboogvlag naar de top van het controversiële Motherland Monument te dragen (een groot stalen beeld van een symbolische moeder met een zwaard en schild, opgericht in 1981 als onderdeel van een propaganda-blitz van de Sovjet-Unie, en dat 102 meter hoog is). De drone werd voor het zwaard gemanoeuvreerd, waardoor de indruk werd gewekt dat de moeder met een regenboogvlag boven de stad zwaait. Nadien werden de activisten opgepakt wegens het 'vernederen' van het monument.

Activisten van Kyiv Pride deelde een video op Facebook met de hashtag #momwillunderstandandsupport en voegde toe: "Moeder voor gelijkheid voor iedereen!" Een supporter schreef: "De boodschap is mooi de moeder zal altijd beschermen." Natuurlijk overspoelden veel homofoben de sociale media van de groep als reactie op de stunt, maar dat kon de pret van holebi's transgenders en sympathisanten niet drukken.

Het bedrijf, Dronarium Ukraine, dat de drones leverde en bestuurde voor het protest, verduidelijkte dat de vluchten veilig en in volledige overeenstemming met de dronevoorschriften zijn uitgevoerd en dat de piloten 'honderden uren' ervaring hebben met drones die vlaggen dragen. Het bedrijf benadrukte dat het tegen discriminatie van holebi's en transgenders is en maakte ook bezwaar tegen het controversiële Sovjetmonument.

Oekraïne heeft geen gelijke rechten wetten. Het voerde recent wel een gender erkenningswet in en kleine, weinig zeggende wetten die moeten beschermen tegen discriminatie, omdat men wil toe treden tot de Europese Unie, en dat is één van de vele voorwaarden om te mogen toe treden, het (ook) garanderen van gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Maar het land heeft geen homohuwelijk, het is zelfs wettelijk verboden, geen adoptie rechten, geen erkenning van homo en lesbische relaties, geen degelijke beschermingswetten voor holebi's en transgenders... Voor de Europese Unie is dat blijkbaar niet belangrijk, hoewel men claimt van wel!holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 23 June, 2020 en 4707 keer gelezen.Reageer op dit bericht: