Politiek & holebi + trans protest tegen plannen Boris Johnson & minister Trust inzake schrappen transgender+ rechten.Maandag 15 juni kon je bij holebi info lezen dat de Britse premier Boris Johnson en zijn regering (Conservative Party) positieve plannen inzake transgender+ personen wil schrappen, waardoor de rechten van transgender+ personen in het gedrang komen. Vandaag blijkt dat elke grote politieke partij daar vierkant tegen is.

Elke grote politieke partij, zelfs de Tories heeft de vermeende plannen van de regering om trans+ rechten terug te draaien, veroordeeld. De zeven grootste politieke partijen van het VK hebben zich verenigd in een ongekende steunbetuiging aan transgender+ rechten, en dit naar aanleiding van berichten dat de regering van plan is de hervorming van de genderherkenningswet te schrappen.

De holebi en transgender+ en sypathisanten groepen van conservatieven, de arbeiders, de liberaal-democraten, de Schotse Nationale Partij, Plaid Cymru, de Groenen en de Alliantie-partijen hebben een gezamenlijke verklaring afgelegd, waarin ze hun grote bezorgdheid, teleurstelling en woede uiten over de vermeende Torie aanvallen op transrechten.

De politieke groepen willen nu een meeting met minister Liz Truss die transgender minderjarigen wil verbieden een transitie te starten, iets wat vandaag de dag wél mogelijk is, en die zogenaamde veilige omgevingen wil creeeren voor cisgender vrouwen door transgender vrouwen te verbieden gebruik te maken van een vrouwen toilet, waar tegen al veel protest kwam van cisgender vrouwen die lieten weten dat ze niet beschermd dienen te worden tegen transgenders.

De politieke holebi & transgender+ groepen dringen er bij Truss op aan om uit te sluiten dat er wijzigingen worden aangebracht aan de Equality Act 2010, die transgenders beschermt tegen discriminatie bij het gebruik van openbare diensten, of tegen veranderingen in de gezondheidszorg voor transjongeren. De groepen krijgen ook veel steun van holebi en transgender+ sympatisanten vanuit elke politieke partij.
LEES OOK
BORIS JOHNSON & REGERING SCHRAPPEN PLANNEN POSITIEVE WET BETREFFENDE TRANSGENDER+ PERSONEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 21 June, 2020 en 2096 keer gelezen.Reageer op dit bericht: