Historisch, Hooggerechtshof oordeelde pro holebi's & transgenders, Trump boos + lijst anti wetten door Trump.Historisch en totaal onverwacht oordeelde maandag het Amerikaanse Hooggerechtshof dat holebi's en transgenders niet meer mogen worden ontslagen enkel en alleen vanwege hun geaardheid of genderidentiteit. Een ontslag om die reden gaat in tegen de federale burgerrechtenwetten, aldus het Hof.

Victory voor gelijke rechten holebi's & transgenders
De uitspraak is een enorme overwinning voor de gelijke rechten van Amerikaanse holebi's en transgenders, zeker nu op het moment dat president Trump (opnieuw) bezig is met het uitrollen van tal van anti holebi & transgender maatregelen en wetten. Betreffende de uitspraak van maandag, tot op heden konden werkgevers uit 28 staten nog steeds legaal en wettelijk werknemers ontslaan enkel en alleen op basis van geaardheid of genderidentiteit. Trump wilde dit uitbreiden naar alle staten maar daar heeft het Hoogste Hof maandag een stokje voor gestoken.

Overleden<
De uitspraak kwam er na een zaak van drie werknemers die werden ontslagen op basis van geaardheid en genderidentiteit in 2013 en 2014. Jammer genoeg zijn twee van de drie werknemers ondertussen overleden, waarvan de laatste vorige maand, zij hebben de historische positieve uitspraak niet meer kunnen meemaken.

Trump is niet blij
Trump en zijn overheid zijn niet blij met de uitspraak, en druist volledig in tegen de wensen van Trump die in de zaak was tussengekomen om te beweren dat de Civil Rights Act (uit 1964) niet van toepassing moet zijn voor holebi's en transgenders. Het Ministerie van Justitie van Trump had getracht te stellen dat de bepalingen van Titel VII alleen van toepassing zouden moeten zijn op basis van de "gewone betekenis van gender" als man of vrouw, en niet voor seksuele geaardheid of genderidentiteit. De uitspraak van het Hooggerechtshof is onverwacht omdat Trump er zijn eigen mannetjes neer zette.

Hoogste Hof kiest voor holebi's en transgenders
Maar, het Hooggerechtshof heeft (opnieuw) gekozen voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. De uitspraak die holebi’s en transgenders nu ook beschermt tegen discriminatie op het werk, werd gesteund door zes van de negen hoge rechters. Die wet geldt als het belangrijkste wapenfeit van de Amerikaanse holebi & transgender rechtenbeweging sinds het hooggerechtshof in 2015 (historisch) oordeelde dat het homohuwelijk in de gehele VS legaal is.

De Civil Rights Act uit 1964 bood tot nu toe enkel bescherming tegen discriminatie door werkgevers op basis van ras, afkomst en religie. Tot nu was het in 28 vn de 50 Amerikaanse staten nog steeds legaal om werknemers op basis van geaardheid of genderidentiteit te ontslaan. President Trump wilde dit zou houden, en had het liefst gezien dat alle staten holebi's en transgenders zouden mogen ontslaan.

Republikeinen niet blij
Volgens de meeste Republikeinen is de uitspraak een voorbeeld van verregaande overheid inmenging, en ze beweren dat de vrijheid van religie wordt geschonden door burgers te verplichten om een 'bepaalde ideologie over seksualiteit en seksuele identiteit te aanvaarden'. Trump kwam eerder al met orders, maatregelen en kleine wetten waarbij mensen op basis van religieuze bezwaren mogen discrimineren op basis van geaardheid of genderidentiteit, bijvoorbeeld door hen te weigeren toe te laten in hun winkel, of door te weigeren holebi's en transgenders de nodige gezondheidszorg te bieden. Recent kwam Trump nog met een wet die toestaat dat adoptie bureaus homo en lesbische koppels weigeren op basis van religieuze vrijheid. Trump draagt die vrijheid, die bovendien op 1 in de grondwet staat, hoog in het vaandel.

Anti holebi & transgender wetten van Trump & de Republikeinse overheid
(dit is slechts een kleine greep uit een groter geheel van anti maatregelen, orders en wetten).
- Verbod transgenders in het leger.
- Weigering holebi en transgender asielzoekers.
- Jeugd organisaties mogen holebi en transgender jongeren weigeren op basis van religieuze vrijheid.
- Zorgverleners mogen op basis van religieuze vrijheid holebi's & transgenders weigeren.
- Daklozen centra mogen op basis van religieuze vrijheid holebi's & transgenders weigeren.
- Hiv gezondheidswerkers mogen op basis van religieuze vrijheid transgenders weigeren.
- Transgenders mogen geen gebruik maken van openbare toiletten behorende bij hun 'nieuwe' gender.
- Scholen moeten niet meer opkomen voor holebi & trans slachtoffers van fysisch en seksueel geweld.
- Scholen mogen op basis van religieuze vrijheid weigeren les te geven over holebi's en transgenders.
- Scholen mogen weigeren op basis van religieuze vrijheid dat transgender jongeren gebruik maken van het toilet behorende bij hun 'nieuwe' gender.
- Scholen en sportclubs mogen weigeren dat transgender personen deelnemen aan de meisjes of jongens club op basis van hun 'nieuwe' gender.
- Verzekeringsmakelaars mogen op basis van religieuze vrijheid holebi & transgenders weigeren.
- Gevangenissen moeten transgenders niet opsluiten op basis van hun 'nieuwe' gender.
- Afschaffing programma's waarbij politie mensen leren omgaan met slachtoffers van holebi- en transfobie.
LEES OOK
TRUMP WIL DAT ADOPTIE CENTRA HOMO EN LESBISCHE KOPPELS MOGEN WEIGEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 16 June, 2020 en 5012 keer gelezen.Reageer op dit bericht: