Amerikaanse zwarte acteurs komen als koppel uit de kast met krachtige boodschap.Amerikaans acteur Justice Smith, 24, bekend van zijn rollen in Jurassic World en Pokémon Detective Pikachu, is zopas uit de kast gekomen, en onthulde daarbij dat hij een relatie heeft met acteur en zanger Nicholas Ashe, 25, bekend van zijn film rollen in Last Looks en Queen Sugar, die daarmee meteen ook uit homo de kast kwam.

Smith deelde bij zijn coming out een krachtige verklaring op Instagram met een video die werd genomen toen hij en zijn vriend, acteur Nicholas Ashe, een Black Lives Matter protest bijwoonden in New Orleans. "Vandaag hebben we samen geprotesteerd, en we zongen niet enkel dat zwarte levens belangrijk zijn, maar ook dat zwarte transgender en zwarte holebi levens belangrijk zijn," waarna hij vervolgde:

"Als een zwarte homo-man was ik teleurgesteld dat bepaalde mensen graag Black Lives Matter wilden zeggen, maar dan op een bepaald moment hun mond hielden wanneer anderen transgender of holebi toevoegden aan de leuze. Wanneer je revolutie geen zwarte holebi's en transgenders bevat is je revolutie anti-zwart. Wanneer je enkel actie voert om zwarte hetero mannen te bevrijden, dan is je revolutie anti-zwart."

Daarnaast plaatste de acteur nog enkele foto's van hemzelf en zijn vriend, en schreef daarbij erg veel van hem te houden. Smith zet zich al geruime tijd in voor de zwarte holebi & transgender gemeenschap, waarbij zijn aandacht sinds kort voornamelijk naar zwarte transgenders gaat, in het bijzonder door de moord op Tony McDade, waarover je eerder al bij holebi info kon lezen, de zwarte transman die twee dagen nadat George Floyd om het leven kwam door blank politie geweld, eveneens om het leven kwam door blank politie geweld.

McDade was de twaalfde trans persoon die dit jaar om het leven kwam door of transfoben of politie geweld. De VS is één van de landen wereldwijd waar de meeste moorden voorkomen op transgender personen in het bijzonder niet blanke trans vrouwen, en helaas ook steeds vaker trans mannen.
LEES OOK
TIKTOKSTER LEGT UIT WAAROM BLACK LIVES MATTER STEUNEN NIET SAMEN GAAT MET HOMOFOOB ZIJN
75 HOLEBI & TRANS GROEPEN SLUITEN AAN BIJ BLACK LIVES MATTER, BEGRIJPEN WAT VECHTEN IS
TRANS POLITICA ZINGT LIED VOOR GEORGE FLOYD, LATER SCHIET POLITIE ZWARTE TRANS MAN DOOD
HOLEBI BAR AANGEVALLEN DOOR POLITIE OMDAT ZE BLACK LIVES MATTER DEMONSTRANTEN HIELPEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 08 June, 2020 en 4413 keer gelezen.Reageer op dit bericht: