Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.Holebi, wat staat voor HOmo, LEsbisch, Biseksueel kennen we allemaal. Ook Transgender en Intersekse zijn al lang geen onbekende begrippen meer voor de aanduiding van iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit. Maar er is méér, véél meer, zoals (opnieuw) blijkt na de coming out van het Britse model en actrice Cara Delevingne.

Zopas kwam de 27-jarige Cara Delevingne uit de kast als panseksueel. Neen, dat is niet iemand die valt op een pan, of seks heeft met pannen. In het tijdschrift Variety vertelde Delevingne zelf wat panseksualiteit is.

Terwijl Delevingne vroeger vooral op date ging met mannen, gaat ze de afgelopen jaren relaties aan met vrouwen. “Ik verander veel”, vertelt ze daarover in Variety. “Ik voel me de hele tijd anders. Op sommige dagen voel ik me vrouwelijk. Op andere voel ik me meer een man. Ik zal, denk ik, altijd panseksueel blijven. Hoe je jezelf ook definieert, of het nu ‘hij’, ‘zij’, of iets anders is, ik word verliefd op en voel me aangetrokken tot de persoon, niet tot een gender.”

In 2014 kwam Delevingne uit de kast als biseksueel, ze had toen een relatie met actrice Michelle Rodriguez. In 2015 zei ze eerder lesbisch te zijn, en in 2018 gaf ze aan ook genderfluide te zijn. In 2015 had ze een relatie met zangeres Annie Clark beter bekend als St. Vincent. Begin 2018 had ze een korte relatie met Paris Jackson. Van juni 2019 tot mei 2020 had ze een relatie met actrice Ashley Benson.

Wat is panseksualiteit
Wanneer je panseksueel bent, val je dus op mensen ongeacht hun genderidentiteit. Zo kan je als panseksueel op iedereen vallen, ook op mensen die zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’. Daarin zit ook het verschil tussen een ‘pan’ en een ‘bi’: een biseksueel voelt zich aangetrokken tot vrouwen en mannen. Voor een panseksueel is dat te beperkend.

LEES OOK
15 seksuele geaardheden & genderidentiteiten uitgelegd
Gentse Prof giet gender in de blender + lijst 21 genderidentiteiten
Elke dag vier a vijf kinderen geboren met intersekse kenmerken (40 variaties) in Belgie
Bron: holebi info & hln.be - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 06 June, 2020 en 3817 keer gelezen.Reageer op dit bericht: