Transvrouw zet aan tot opsporen van homo's met alle gevolgen van dien.Homomannen in Marokko leven in angst nadat een Turkse transgender beauty influencer in Marokko haar honderdduizenden volgers heeft opgedragen homo dating-apps te gebruiken om homo's op te sporen, aan te geven, en in elkaar te slaan in een land waar homoseksualiteit illegaal is en gewelddadige homofobie wijdverbreid is.

Naofal Moussa, ook bekend als Sofia Talouni, is een transvrouw uit Turkije wiens acount op Instagram vrijdag werd verwijderd wegens het overtreden van de regels. Ze had meer dan 627.000 volgers, maar het kwaad is ondertussen geschied.

Vorige maandag begon ze haar nachtelijke Instagram Live-serie, bekeken door meer dan 100.000 mensen, om heteroseksuele vrouwen die haar volgden te instrueren om gay dating-apps te downloaden uit de app store en ze te gebruiken om homomannen in hun omgeving te vinden en hen aan te geven of aan te vallen.

Elke vorm van intimiteit tussen personen van hetzelfde geslacht, inclusief kussen is illegaal in Marokko en kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. Er is ook geen wet tegen intimidatie of discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Ondertussen laten tal van homo mannen weten dat ze in een staat van absolute terreur leven, en kijken naar andere homomannen die op sociale media uit de kast worden gebracht en in elkaar worden geslagen door hun familie, uit hun huizen worden geschopt, verdwijnen en in verschillende, niet-geverifieerde gevallen, sterven door zelfmoord. Allemaal terwijl ze zich afvragen of ze de volgende keer zelf het slachtoffer zullen worden.

Transvrouw Naofal Moussa vertelde haar volgers hoe ze homomannen online konden vinden. In een ondertussen verwijderde Instagram Live-video gaf ze commentaar en tips over hoe homo's te vinden. Ze gaf haar volgers ook de raad om nepprofielen aan te maken op de populairste gay-apps. "Zo kan je ze vinden, want het kan zelfs je man, je zoon, je buurman, je neef, je oom zijn, ze zijn overal," schreef ze. Moussa vertelde haar volgers niet expliciet dat ze de informatie die ze deelde over homo-datingapps moesten gebruiken om homomannen op te sporen en aan te vallen of aan te geven. Maar dat is precies wat er wel gebeurde.

Deze week begonnen foto's van homomannen te circuleren in gesloten Facebook-groepen, met homofobe bijschriften. En in een latere Instagram Live hield Moussa haar telefoon omhoog en liet ze screenshots zien die haar volgers hadden gemaakt van datingapp-profielen voor homomannen. Berichten die via datingapps naar homomannen werden gestuurd van mensen die ze hadden opgespoord met behulp van Moussa's instructies, waren extreem homofoob en de mannen werden bedreigd met geweld. "Als ik je vang, snijd ik je keel door", luidde een bericht. 'Jullie verpesten dit land,' schreef iemand anders.

Marokkaanse homo's leven ondertussen in grote angst. Vooral omdat de meeste in de kast zitten of een dubbel leven leiden. Plots zien ze foto's van hun vrienden op Facebook met daar onder tal van haat boodschappen. Sommigen werden al slachtoffer van haatmisdrijven, anderen werden door hun eigen familie op straat gezet.

Een jonge homo die anoniem wenst te blijven getuigde dat hij weet heeft van meer dan vijftig mannen die door hun eigen familie zijn aangevallen en op straat gezet. "Marokkanen haten homo's met heel hun hart. Als homo kan je beter niet uit de kast komen, zolang niemand het weet ben je veilig. Velen van ons hebben een dubbel leven, omdat we geen andere keuze hebben. Er zijn ook veel zelfmoorden onder de homo's, een aantal dat nog zal stijgen na de acties van deze vrouw. Die volgens de anonieme man als transvrouw probeert aanvaard te worden door homo's aan te geven. Want sommige, maar zeker niet alle, Marokkanen aanvaarden eerder een transgender persoon dan een homo."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 21 April, 2020 en 4274 keer gelezen.Reageer op dit bericht: