Fleur Pierets wordt nieuw gezicht van Lumi, de opvang- en infolijn voor vragen over holebi & trans+ zijn.Fleur Pierets (foto) is holebi en transgender+ activiste, schrijfster, kunstenaar en columniste bij het Vlaamse online holebi & trans+ magazine Zizo. Zopas werd bekend gemaakt dat Pierets ambassadeur, en dus het nieuwe gezicht wordt van LUMI, de opvang- en infolijn van de Vlaamse holebi & transgender+ federatie en koepel van organisaties Çavaria, voor al wie vragen heeft over holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ zijn, met ook informatie voor ouders en professionals en meer.

Nieuw gezicht
Zeven jaar werkte Pierets samen met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Als statement wilden ze in alle landen trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf echter na het vierde ja-woord. Çavaria eerde het koppel met begin dit jaar een Lifetime Achievement Award. Nu wordt Fleur het nieuwe gezicht van Lumi, de opvang- en infolijn van çavaria voor al wie vragen heeft over gender en seksuele geaardheid. "Ik zocht een manier om mijn activisme in te zetten in het hier en nu", licht Pierets toe. "Uit mijn gesprekken met mede-activisten bleef de nood aan communicatie en informatie naar boven komen. Laat dat nu net zijn wat Lumi doet: luisteren en informeren. Ik hoop dat ik meer mensen kan helpen de weg naar Lumi te vinden."

Twee bloemen van ambassadrices:
Pierets vervoegt Roos Van Acker als ambassadeur van Lumi. Van Acker presenteert onder meer de jaarlijkse award show Sparkle waar de Çavaria Awards worden uitgereikt. "Ik ben al jaren ambassadrice omdat ik Lumi een heel warm hart toedraag. In deze tijden is Lumi nog meer dan ooit nodig. Fleur en Roos, dat zijn beiden bloemen, samen vormen we een klein boeket. Veel liefs aan iedereen en hou je gezond", liet Van Acker aan Zizo weten.

Lumi website:
Op de website van Lumi vind je onder andere: getuigenissen, video's, info voor/over holebi & trans+, info voor ouders, info voor professionals, een info zoekbalk, en aparte links naar: gezin & ouderschap, asiel, romantische & seksuele voorkeur, seks & gezondheid, relaties, gender, discriminatie & geweld en welzijn. Verder kan je er ook informatie vragen over allerlei zaken en of je verhaal doen via chat, mail of telefoon.

Lumi extra:
De vrijwilligers van Lumi staan klaar voor wie nood heeft aan een luisterend oor, voor wie op zoek is naar zichzelf, voor wie het even allemaal niet meer ziet zitten. "In tijden als deze is dat meer dan ooit belangrijk", legt Pierets uit. "Holebi’s en transgender personen zijn extra kwetsbaar als het aankomt op mentale gezondheid. De zelfmoordcijfers zijn torenhoog. Dat mogen we niet aanvaarden. Weten dat je ergens terecht kan met je verhaal, je gevoelens en twijfels, is essentieel."

Lumi verdubbelde onlangs de chat capaciteit om de toevloed aan oproepen aan te kunnen. "Wie voor de coronacrisis al donkere gedachten had, zit daar nu alleen mee in quarantaine. Jongeren die in een onveilige thuissituatie leven omwille van hun genderidentiteit of seksuele oriëntatie kunnen nergens meer heen. Wat ons nu overkomt, ligt buiten onze macht, maar we kunnen wél kiezen hoe we hierop reageren. Hoe we ons hier menselijk rond organiseren. We moeten zorgdragen voor elkaar", besluit Pierets.

Lumi contact en wanneer:
Lumi staat klaar voor wie nood heeft aan een gesprek. Chatten kan op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Op maandag en woensdag is Lumi ook telefonisch bereikbaar op het gratis nummer 0800 99 533. Mailen kan altijd naar vragen@lumi.be. Website => Klik hier

Extra nuttige links
- Links naar holebi vriendelijke notarissen + advocaten + therapeuten & dokters => Klik hier
- Links naar hulpverlening, info website's + landelijke holebi & trans+ organisaties => Klik hier
- Links naar holebi & transgender organisaties, café & dancing => Klik hier
- Tal van links naar alles over holebi & transgender => Klik hier

LEES OOK
NIEUW IN BELGIE - LGBT STEUN - VOOR BELGISCHE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS

Bron: Stijn Depoorter @ zizomag.be & holebi info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 17 April, 2020 en 3361 keer gelezen.Reageer op dit bericht: