Regering van Bermuda probeert voor derde keer homohuwelijk te verbieden.
De regering van Bermuda probeert voor de derde keer het homohuwelijk te verbieden, omdat het al twee keer is verboden om vervolgens opnieuw gelegaliseerd te worden.

Hoewel het homohuwelijk in 2013 in Engeland en Wales en in 2014 in Schotland en in 2020 in Noord-Ierland werd gelegaliseerd, strekten de wetten zich niet automatisch uit tot de Britse overzeese gebiedsdelen, waaronder Bermuda, de Falklandeilanden en Gibraltar.

Het homohuwelijk werd in mei 2017 in Bermuda gelegaliseerd, maar het Britse overzeese gebied is na de beslissing verwikkeld in een cyclus van juridische uitdagingen. Na de verkiezing van 2017 werd de wet op het binnenlands partnerschap echter aangenomen in de wetgevende macht van Bermuda, wat betekent dat homohuwelijken werden vervangen door binnenlandse partnerschappen. Dit werd van kracht in juni 2018, waardoor Bermuda het eerste land ter wereld was dat het homohuwelijk opnieuw verboden stelde.

Kort daarna oordeelde het Hooggerechtshof van Bermuda dat delen van de wet die huwelijken van hetzelfde geslacht verhinderden, moesten worden geschrapt. De regering ging daarna meteen in beroep tegen de beslissing, maar het Hof van Beroep bevestigde de uitspraak, wat betekent dat het homohuwelijk in november 2018 opnieuw werd gelegaliseerd en sindsdien legaal is gebleven. Het is nu onthuld dat de laatste fase van de strijd tussen holebi's en transgenders in Bermuda en hun eigen regering later dit jaar zal plaatsvinden.

Lokale holebi en transgender rechtenorganisaties zeggen dat het beroep van de regering tegen het homohuwelijk op 7 december van dit jaar opnieuw zal worden behandeld, dit keer voor de privacy raad in Londen. Als de regering van Bermuda het beroep dan verliest kan ze niet nog eens in beroep gaan en komt er eindelijk een eind aan de juridische achtbaan en wordt het homohuwelijk permanent legaal op het eiland. Men denkt dat de beslissing van de hoogste rechtbank tegen begin 2021 bekend zal zijn.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 17 March, 2020 en 3075 keer gelezen.Reageer op dit bericht: