Geen toename hiv-infecties na ophef levenslang bloed geef verbod homo, bi mannen en msm.Er is geen toename van het aantal hiv-infecties dat via bloedtransfusies word verspreid in de Verenigde Staten, nadat een levenslang verbod op homo- en biseksuele mannelijke donoren in 2015 werd opgeheven. (Er is nu een wachttijd van 12 maanden, in die periode mag men geen seks hebben, meer daar over verder op).

Conferentie
Dit nieuws werd bekend gemaakt door Dokter Eduard Grebe van de non-profit organisatie transfusion medicine Vitalant tijdens de conferentie over retrovirussen en aanverwanten. Sprekend op de conferentie die in eerste instantie werd gehouden vanwege zorgen over het coronavirus, zei Dr Grebe dat ruim 60% van alle bloeddonaties in de VS nog voor dat het levenslange verbod op homo- en biseksuele mannelijke bloeddonoren bestond extra werd getest. En, belangrijk, dat er sinds de ophef van het verbod in 2015 geen toename is op het aantal hiv-infecties.

Testen voor en na
Bij testen 15 maanden voor de ophef van het bloed geef verbod, vonden onderzoekers 2,6 hiv besmettingen onder 100.000 bloeddonoren. Na de opheft van het bloed geef verbod, vonden onderzoekers, opnieuw in een periode van 15 maanden, 2,9 besmettingen onder 100.000 bloeddonoren. Hoewel dit een lichte stijging lijkt, stellen onderzoekers dat het zo klein is dat het als onbelangrijk word beschouwd en waarschijnlijk eerder door toeval dan door een wijziging in het beleid word veroorzaakt.

Belangrijk bewijs
"Er is dus geen bewijs dat de implementatie van een homo, biseksuele en MSM beleid van 12 maanden heeft geleid tot een verhoogde HIV incidentie bij en dus een risico op transfusietransmissie door nieuwe bloeddonors in de Verenigde Staten, ”zei Dr. Grebe. Deze bevindingen zijn belangrijk voor holebi en mensenrechten activisten wereldwijd, die met deze bevindingen kunnen proberen hun overheden te overhalen een andere koers te varen wat betreft homo bi mannen en msm bloeddonoren.

Andere risico groepen
Met behulp van een wiskundig systeem word het rest risico van het oplopen van hiv door een bloedtransfusie berekend. Dr. Grebe schat dit op één op de drie miljoen transfusies van rode bloedcellen en één op de 1,8 miljoen transfusies van bevroren plasma. Onderzoekers ontdekten ook dat er bepaalde groepen zijn die meer kans hebben op het krijgen van hiv, waaronder jongeren tussen de 18 en 24 jaar, zwarte mannen, Latijns-Amerikaanse mannen en mensen die in Amerikaanse zuidelijke staten wonen. Het gaat hierbij voornamelijk over heteroseksuelen, maar ook over holebi's en transgenders.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 15 March, 2020 en 3557 keer gelezen.Reageer op dit bericht: