Al vijfhonderd holebi en transgender+ vriendelijke kerken in Nederland.Nederland telt sinds kort ruim vijfhonderd kerken waar holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ personen welkom zijn. Dat werd bekend gemaakt door de stichting Wijdekerk die bovendien op zijn website een kaart toevoegde waar men kan zien welke kerken holebi en transgender+ vriendelijk zijn.

Op de kaart op de website van Wijdekerk staan de kerken aangegeven waar holebi's en transgender+ personen kunnen zien of ze lid kunnen worden, het avondmaal mogen meevieren, of er ruimte is om een functie uit te oefenen en of ze er kunnen trouwen. ​Sinds de Nashville Verklaring in januari 2019 is het aantal kerken op de kaart verdubbeld. De site werd in 2016 opgezet. (Meer over de Nashville Verklaring kan je lezen via links onderaan bij lees ook).

‘We zijn blij dat steeds meer kerken transparant zijn over hun beleid rondom holebi's en transgender+ personen. De kerken op de kaart variëren qua beleid. Ze zijn verspreid over het hele land en variëren van Oud-Katholiek tot Christelijk Gereformeerd en evangelisch’, meldt de stichting op haar website.

- Website wijdekerk => Klik hier
- Kaart met kerken => Klik hier

Extra
Uit eerdere wereldwijde onderzoeken blijkt dat gelovige holebi's en transgenders eerder in de kast blijven wat betreft hun religie dan niet gelovige holebi's en transgenders. Dat heeft vooral te maken met de negativiteit rond de Rooms Katholieke Kerk en tal van andere religies betreffende diens standpunten tegenover holebi's en transgenders. "Veel" mensen begrijpen niet dat je holebi transgender én gelovig kan zijn. Toch komt het meer voor dan men beseft, en net daarom zijn holebi en transgender vriendelijke kerken een positieve evolutie. In de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk bestaan al langer holebi en transgender vriendelijke kerken, waar homo's en lesbiennes ook kerkelijk kunnen trouwen. In ons eigen Belgenlandje staan bijvoorbeeld alle Protestantse kerken ook open voor holebi's en transgenders. Maar ook elders zijn er holebi & transgender vriendelijke kerken zelfs tot in Afrika toe.
LEES OOK
NEDERLANDSE JUSTITIE WIL ONDERZOEK NAAR STRAFBAARHEID NASHVILLE VERKLARING - 2019
NASHVILLE VERKLARING HEEFT OMGEKEERD (POSITIEF) EFFECT - 2019
MORMOONSE KERK SCHRAPT ANTI HOLEBI STANDPUNT + REACTIE BEROEMDE HOMO - 2019
PAUS EN VATICAAN VALLEN OPNIEUW TRANSGENDERS AAN - 2019

Bron: rozegolf.nl en holebi info (extra & links) - Maart 2020.

Dit bericht is gepost op 02 March, 2020 en 2745 keer gelezen.Reageer op dit bericht: