Canadese Olympische sporter uit de kast.De Canadese Gouden medaille winnaar en Olympische zwemmer Markus Thormeyer, 22, die in 2016 deelnam aan de spelen in Rio is zopas uit de homo kast gekomen.

Thormeyer zegt dat hij lange tijd zijn geaardheid verborgen hield voor zijn team maats omdat hij bang was dat ze hem niet zouden aanvaarden zoals hij is. Daarnaast was hij ook bang dat zijn deelname aan de Olympische Spelen in het gedrang zou komen indien hij uit de kast zou zijn.

De jonge sporter vertelt ook dat hij en zijn team maats een hecht team vormen en dat hij zich lang schuldig voelde vanwege het feit dat hij niet eerlijk durfde zijn over zijn geaardheid. "Na elke interactie met mijn team genoten voelde ik me verdrietig, omdat ze de echte ik niet leerden kennen. Maar ik durfde niet helemaal mezelf te zijn, dus trok ik een muur op en vermeed ik vragen voer seksualiteit en daten.

Maar, op een gegeven moment merkte Thormeyer dat hij steeds meer stress ondervond door zijn geheim. En op een bepaald moment besloot hij dat de tijd rijp was om uit de kast te komen. Tot zijn grote vreugde had niemand er een probleem mee. "Er viel werkelijk een gewicht van mijn schouders, ik was zo opgelucht. Eindelijk kan ik helemaal mezelf zijn."

Openlijke homo en lesbische zwemmers en duikers
- Lesbisch: Diana Nyad - Amerikaanse - Rachele Bruni - Italie - Theresa Michalak - Duitsland.

- Homo: Abrahm DeVine - Amerikaan - Amini Fonua - Nieuw Zeeland - Ari-Pekka Liukkonen - Finland -
David Pichler - Amerikaan - Johan Kenkhuis - Nederland - Mark Foster - Amerikaan -
Michael Gunning - Jamaica - Robert Páez - Venezuela.

Duikers homo: Greg Louganis - Amerikaan - Mathew Helm - Australie -
Matthew Mitcham - Australie - Scott Cranham - Canada - Tom Daley - Brits.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 21 February, 2020 en 5074 keer gelezen.Reageer op dit bericht: