Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.Nieuw Amerikaans onderzoek suggereert dat gehuwde hetero koppels gelukkiger zouden kunnen zijn wanneer ze een voorbeeld zouden nemen aan gehuwde homo en lesbische koppels.

Het onderzoek dat de huwelijkse spanning en psychische nood bij gehuwde koppels van verschillend en hetzelfde geslacht onderzocht, toont aan dat gehuwde koppels van hetzelfde geslacht (homo, lesbisch) gelukkiger zijn dan gehuwde koppels van verschillend geslacht (hetero's).

Allereerst toonde het onderzoek aan dat vrouwen in een hetero huwelijk het hoogste stress niveau van alle gehuwde koppels ervaart. Mannen in een hetero huwelijk scoorden eerder in de middelmaat. Maar gehuwde homo en lesbische koppels scoorden eerder in een laag of middelmatig stress level waarbij dit bij beide partners gelijk op loopt.

Volgens de onderzoekers heeft de gehuwde vrouw in een hetero huwelijk meer stress door de nog steeds overheersende traditionele stereotiepe verwachtingen van zowel de hetero man als de buitenwereld. Waarbij men het grootste deel van de huishoudelijke taken en de zorg voor de kinderen nog steeds op de schouders van de vrouw in een hetero huwelijk laat vallen. De laatste decennia ervaart de hetero vrouw meer stress omdat ze net als de man ook uit huis werkt, maar in tegenstelling tot wat velen denken is er zelden tot nooit sprake van een gelijke rol verdeling wat betreft huishoudelijke taken en de zorg voor de kinderen.

Wat betreft die zorg voor de kinderen en het huishouden blijkt dat gehuwde homo en lesbische koppels weliswaar hetzelfde percentage thuis werkende partners telt, maar dat ze vaker degene die minder uren werkt meer verantwoordelijk late, zijn voor de huishoudelijke taken en de zorg voor de kinderen terwijl dat bij hetero koppels nooit het geval is. Verder blijkt dat wanneer beide partners evenveel uren werken homo en lesbische koppels even veel bezig zijn met de kinderen, terwijl dat bij hetero koppels nog steeds erg ongelijk verdeeld is.

Uit het onderzoek bleek ook dat homo en lesbische koppels het makkelijker vinden om de huishoudelijke taken eerlijk te verdelen in vergelijk met hetero koppels. Want, ook al denkt men vaak dat de zogenaamde 'nieuwe man' meer doet in het huishouden dan vroeger, in werkelijkheid blijft het in 95% van de gevallen de vrouw in het hetero huwelijk die verantwoordelijk wordt geacht voor de huishoudelijke taken inclusief de zorg voor de kinderen.

Het is volgens de onderzoekers dan ook niet verwonderlijk dat vrouwen in een hetero huwelijk meer stress ervaren in vergelijk met zowel vrouwen in een lesbisch huwelijk als mannen in een hetero huwelijk en mannen in een homohuwelijk. De onderzoekers stellen dat het hoger stress level bij de hetero vrouw er ook voor zorgt dat de hetero man minder gelukkig is in het huwelijk en dat de koppels van verschillend geslacht daarom beter een voorbeeld zouden nemen aan koppels van hetzelfde geslacht wat betreft de verdeling van huishoudelijke taken en de zorg voor kinderen.holebi info - eigen berichtgeving + foto - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 16 February, 2020 en 5676 keer gelezen.Reageer op dit bericht: