21e Amerikaanse staat met uitgebreide beschermingswet voor holebi en transgender+ personen.Beide huizen (Senaat en Huis van Afgevaardigden) in de Amerikaanse staat Virginia hebben een uitgebreide non-discriminatiebescherming voor holebi en transgender+ personen in de hele staat aangenomen.

Virginia wordt daarmee de 21e staat, plus Washington DC, om die bescherming te bieden. Maar het is de eerste in het zuiden. De wet zal in de lente van kracht gaan nadat die binnenkort wordt ondertekend door de gouverneur.

De nieuwe Virginia Values Act beschermt mensen tegen discriminatie. Dit betekent dat holebi en transgender+ personen in de staat niet kunnen worden ontslagen, uitgezet of geweigerd in restaurants of winkels. Het is van toepassing op werkgevers met zes of meer personeelsleden. Ondertussen zal men ook de Fair Housing Act van Virginia bijwerken om holebis en transgender+ personen te beschermen tegen discriminatie.

Ondertussen heeft Virginia ook wetgeving bestudeerd om minderjarigen te beschermen tegen gevaarlijke en nutteloze 'conversietherapie' of zogenaamde 'homokuren'. Bovendien overweegt de Algemene Vergadering van Virginia een wetsvoorstel om transgenders te beschermen tegen discriminatie in de gezondheidszorg. In dit naar aanleiding van het feit dat president Trump eerder een wet aankondigde die gezondheidswerkers dokters en andere de toestemming geeft transgenders te discrimineren op basis van religieuze overtuigingen.

Onderzoekers schatten dat er 250.000 holebi en transgender+ volwassenen zijn in Virginia. En 18% van de paren van hetzelfde geslacht in de staat voedt kinderen op. Uit peilingen is verder gebleken dat 78% van de mensen in Virginia denkt dat holebi's en transgenders discriminatie in de staat ervaren. En 68% van de Virginians zegt dat ze achter wetten staan die holebi's en transgender+ personen beschermen tegen discrimniatie, waarbij, opmerkelijk, zelfs een meerderheid van de Republikeinse kiezers er ook zo over denkt.
LEES OOK
MEER DAN 100 BEDRIJVEN PROTESTEREN TEGEN ANTI HOLEBI & TRANS WET IN TENNESSEE
NEGENDE AMERIKAANSE STAAT MET EINDELIJK VERBOD OP GAY PANIC DEFENCE WET
TIENTAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANS WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI
REPUBLIKEIN KOMT MET WET DIE TRANSGENDER KINDEREN VERBIED TE SPORTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Februari - 2020.

Dit bericht is gepost op 10 February, 2020 en 3161 keer gelezen.Reageer op dit bericht: