Meer dan 100 bedrijven protesteren tegen anti holebi & transgender wet in Tennessee.Amazon, American Airlines, Dell Technologies, Mars inc, Nike, Unilever, zijn enkele van de meer dan honderd grote en kleine bedrijven die protesteren tegen een wet uit de Amerikaanse staat Tennessee die holebi's en transgenders verbied kinderen te adopteren indien een adoptiebureau dat wenst.

De wet werd al in januari van dit jaar ondertekend door de Republikeinse gouverneur Bill Lee. Volgens de wet kunnen adoptie- centra en bureau's homo's, lesbiennes en transgenders weigeren als ouders op basis van hun religieuze overtuigingen.

In protest organiseerde de holebi en transgender+ kamer van koophandel van Nashville, Tennessee, samen met GLAAD, de mensenrechtencampagne en Freedom for All Americans een actie waarbij men in een brief zijn ongenoegen uit betreffende de wet, waarna tal van bedrijven de brief konden ondertekenen. Tot dus ver ondertekenden al meer dan honderd grote en kleine bedrijven de brief.

"Wij geloven dat de voortdurende groei en innovatie van Tennessee afhankelijk zijn van de openheid en gastvrijheid van iedereen", aldus de bedrijven in een brief van 5 februari. “Deze wet zal organisaties voor kinderwelzijn inclusief door de belastingbetaler gefinancierde adoptie- en pleegzorgbureaus, toestaan om gekwalificeerde Tennesseans die op zoek zijn naar een kind in nood, waaronder holebi en transgender koppels, interreligieuze paren, alleenstaande ouders, gescheiden mensen kunnen worden geweigerd op basis van religieuze overtuigingen! “Beleid dat aangeeft dat de staat niet iedereen verwelkomt, brengt ons collectief economisch succes in gevaar. Terwijl we ons personeel van wereldklasse willen behouden en laten groeien, worden we vaak geconfronteerd met vragen over de vraag of onze staat welkom is in de holebi en transgender+ gemeenschap en daarbuiten."

In het verleden gebeurde al meermaals hetzelfde, waarbij honderden grote en kleine bedrijven in de VS protesteerden tegen een anti holebi en/of anti transgender wet, in uitzonderlijke gevallen met succes.
Meer info Tennessee actie
- Brief lezen en kijken welke bedrijven hem ondertekende ==> Klik hier

LEES OOK
TIENTAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANS WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI
NEGENDE AMERIKAANSE STAAT MET VERBOD OP GAY PANIC DEFENCE WET
TRUMP KOMT MET WET DIE HOLEBI EN TRANGENDER FAMILIES SCHRAPT - November 2019


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 09 February, 2020 en 3084 keer gelezen.Reageer op dit bericht: