Holebi's en transgenders maken meer dan een vijfde uit van de game industrie.Holebi en transgender+ personen vormen 21% van de Britse gamingindustrie. Dat cijfer is onevenredig hoog gezien het feit dat holebi's en transgenders slechts tussen de 3 en 6 procent van de Britse bevolking zouden uitmaken. De bevindingen werden onthuld in het UK Games Industry Census-rapport, de eerste volkstelling in zijn soort.

Met drie procent is de transgender vertegenwoordiging ook hoger in de gamingindustrie, vergeleken met één procent landelijk. Het grootste verschil werd gezien bij biseksuelen, die 11 procent van in de gamingindustrie vertegenwoordigen, vergeleken met slechts 0,7 procent van de nationale bevolking. Het is niet verwonderlijk dat mannen de overgrote meerderheid van de beroepsbevolking vormen met 70 procent; 28 procent is vrouw, terwijl twee procent niet-binair is.

Gerapporteerde niveaus van angst en depressie liggen ook aanzienlijk boven het nationale gemiddelde, waarbij in het rapport wordt erkend dat de holebi en transgender+ gemeenschap vaak hogere percentages geestelijke gezondheidsproblemen ervaart dan de algemene bevolking.

"Diversiteit is geen aardigheid, het is een noodzaak als de industrie gaat groeien, bloeien en echt de tientallen miljoenen mensen weerspiegelt die elke dag games spelen in dit land," zei Dr. Jo Twist, CEO van The Association for UK Interactive entertainment. "Een diverse industrie die is gebaseerd op talloze culturen, levensstijlen en ervaringen zal leiden tot creatievere en inclusievere games die de verbeelding van spelers aanspreken en onze sector vooruit helpen." De belofte, ondersteund door oprichters EA, Facebook, Xbox, Jagex en King willen tegen het jaar 2021 ruim 200 game-bedrijven aanwerven om de diversiteit en gelijkheid in de hele industrie verbeteren.
Links
- Meer info en resultaten uit dit onderzoek ==> Klik hier
- Lijst holebi en transgender+ personages in games ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 08 February, 2020 en 4007 keer gelezen.Reageer op dit bericht: