Amerikaanse rapper reageerde geweldig op homofobe pastor.De Amerikaanse rapper, zanger en songwriter Lil Nas X, 20, die vorig jaar uit de homo kast kwam, kreeg na zijn dubbele Grammywinst niet enkel feliciaties op sociale media, maar ook een haatbericht van een pastor.

Lil Nas X viel op de uitreiking van de Grammy's op door zijn roze cowboyoutfit. Pastor Troy was daar niet blij mee en schreef op sociale media dat de zanger met zijn outfit 'de mannelijkheid van vooral zwarte jonge mannen aantast'. In plaats van in te gaan op het bericht deed Lil Nas X alsof hij gevleid was door het beeld dat bij de tekst stond. "Man, wat zie ik er goed uit op die foto van God."

Lil Nas X maakte afgelopen voorjaar, toen zijn nummer ‘Old Town Road’ een grote hit werd, bekend dat hij homo is. Hij zei toen tegen zijn volgers dat ze nog eens goed moesten luisteren naar de tekst van zijn liedje ‘C7osure’. Daarin rapt hij onder meer dat hij zich niet langer anders voor wil doen. “Dit is wat ik moet doen, ik wil geen spijt krijgen als ik oud ben”, klonk het.

Later vertelde de muzikant in een interview dat hij aanvankelijk niet van plan was ooit uit de kast te komen. De rapper, die eigenlijk Montero Hill heet, had van jongs af aan meegekregen dat homoseksualiteit “nooit oké zal zijn” en vreesde dat hij fans zou verliezen als hij z’n geaardheid bekend zou maken.

De rap en hiphop wereld was lange tijd extreem homofobisch. Maar de laatste jaren is daar langzaam verandering in gekomen, dat heeft vooral te maken met het feit dat er steeds meer rappers uit de holebi of transgender kast komen. Vorig jaar kwam de Nederlandse rapper K3RN kort voor Lil Nas X nog uit de kast. Hier onder een lijstje van de tot nu toe uit de kast zijnde holebi én transgender rappers:

Homo rappers:
Anye Elite - Big Momma - Big Dipper - Cakes Da Killa - Caushun - Elijah Daniel - Frank Ocean - ILoveMakonnen - Jay Boogie - Kevin Abstract - Le1f - Mykki Blanco - QBoy - Tori Fixx - Tyler the Creator - Will Sheridan - K3RN - Zebra Katz en Lil Nas X.
Lesbische rapsters:
Feloni - Keko - Lady Sovereign - MC Angel - Mélange Lavonne - Syd tha Kyd - Young M.A
Transgender rappers:
Katey Red - Randa - D. Smith.
LEES OOK
TWEEDE RAPPER UIT DE KAST IN 2019 (Lil X Nas) + VIDEO
NEDERLANDSE RAPPER UIT DE KAST IN MUZIEKCLIP + VIDEO - 2019

Bron: holebi info & hln.be - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 31 January, 2020 en 4699 keer gelezen.Reageer op dit bericht: