Steun voor homohuwelijk steeg met tweederde in Centraal Europees land.De steun voor de gelijkheid van het huwelijk in de Tsjechische Republiek stijgt met ongeveer tweederde van het publiek dat het homohuwelijk steunt. Dat blijkt uit een nieuwe peiling die zopas werd gepubliceerd. De resultaten die onderzoekers als 'bemoedigend' bestempelden, toonde via Median bureauonderzoek aan dat de meeste Tsjechische burgers holebi en transgender+ rechten ondersteunen.

Het onderzoek kwam er nadat er in 2018 een wetsvoorstel werd ingediend in de Tsjechische Kamer van Afgevaardigden van het lagerhuis om het homohuwelijk te legaliseren. Ondanks pogingen om de wetgeving tegen te houden, kondigde de regering haar steun voor het wetsvoorstel aan.

"Het meest verrassende resultaat van de enquête is de toename van de steun voor het homohuwelijk in de leeftijdsgroep van 35 tot 54 jaar," verklaarde Jsme fér woordvoerder Filip Milde aan Tsjechische Radio. We zien het als de meest cruciale beweging in publieke steun. Dus dit is iets waar we erg blij mee zijn.

“Het meest bemoedigende is, dat we ook een toename zien in de steun voor adoptie van kinderen door homo- en lesbische koppels, zowel van een kind van de ene partner door de andere in de relatie (77 procent), dan van een kind uit een instelling (62 procent). Het meest teleurstellende resultaat is dat van de oudere generatie, mensen ouder dan 55, hun conservatieve opvattingen bevestigt die stelt dat men niet openstaan voor het homohuwelijk of adoptie rechten. Maar, de onderzoekers zijn net als holebi & transgender rechtenorganisaties opgetogen over het feit dat het support voor het homohuwelijk en adoptie recht groter is dan de tegenstand.

In Tsjechië hebben holebi's & transgenders tot nu toe volgende gelijke rechten:
- Legale partnerschappen sinds 2006.
- Anti discriminatie wet op alle vlakken sinds 2009.
- Adoptie recht voor alleenstaande holebi's en transgenders sinds 2016.
- Legaal aanpassen gender voor transgenders op voorwaarde van verplichte sterilisatie.

LEES OOK
KLEINE STAP VOORUIT ROND HOMOHUWELIJK IN LAND VAN DE CENSUUR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 26 January, 2020 en 3130 keer gelezen.Reageer op dit bericht: