Negende Amerikaanse staat met verbod op Gay en Trans+ panic defence wet.De Amerikaanse staat New Jersey is de negende staat die officieel de zogenaamde 'gay panic defence' wet verbied. De andere staten met een verbod zijn: Californië, Illinois, Rhode Island, New York, Nevada, Maine, Hawaii en Connecticut. Ondertussen probeert Democratisch afgevaardigde Joe Kennedy de wet federaal te laten verbieden.

De nieuwe staatswet van New Jersey werd al ondertekend door de Democratische gouverneur Phil Murphy. De wet verbiedt daders van geweld tegen holebi's én transgenders gebruik te maken van de 'gay panic defence' wet. Murphy zei: "We zullen altijd achter onze holebi & transgender+ gemeenschap blijven staan en hen steunen in hun strijd voor gelijkheid. Gebruik maken van de 'gay panic', maar even zeer van de 'transgender+ panic' defence act is een weerzinwekkend excuus dat nooit meer mag worden gebruikt om geweld te rechtvaardigen."

Wat betekent de Gay Panic Defence wet?
De wet bestaat sinds de jaren 60, en stelt dat een dader of daders van holebi- of transfobisch geweld, inclusief moordenaars, kunnen en mogen stellen dat ze in paniek raakten door de seksuele geaardheid of genderidentiteit van het slachtoffer, en dat ze daarom overgingen tot de haatmisdaad of zelfs moord. Wanneer een dader of daders deze wet inroepen krijgen ze indien goedgekeurd een lagere straf. In veel gevallen worden daders zelfs vrijgesproken. Ondertussen is al jarenlang aangetoond dat de wet onzin is. Onder andere omdat men eigenlijk niet kan aantonen dat er een verband is tussen een stijgend stress level, bijvoorbeeld na het zien van twee kussende mannen, en het overgaan op agressieve daden. In nog 41 Amerikaanse staten is de wet nog van kracht wat betekent dat daders er nog steeds gebruik van kunnen maken.
LEES OOK
10 TAL AMERIKAANSE STATEN WIL ANTI TRANSGENDER WET INVOEREN, EENTJE OOK ANTI HOLEBI WET
EEN HOLEBI & TRANS DECENNIUM ACHTER DE RUG, MIJLPALEN UIT DE AMERIKAANSE GESCHIEDENIS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 24 January, 2020 en 3098 keer gelezen.Reageer op dit bericht: