Tiental Amerikaanse staten wil anti transgender wet invoeren, eentje ook anti holebi wet.Republikeinse wetgevers in een tiental Amerikaanse staten promoten wetsvoorstellen die zich richten op jonge transgenders op aandringen van conservatieve belangenorganisaties. En in één staat treft men ook holebi's.

De wetten gaan over het verbieden van geslachtsgerelateerde behandelingen aan jongeren en het verbieden van het deelnemen aan sporten als transgender jongere. Enkele van de tiental staten die deze wetten willen invoeren zijn: Colorado, Florida, Missouri, Oklahoma, South Carolina, South Dakota en Tennessee.

In Florida wil men daarnaast ook nog conversie therapie (de zogenaamde wordt hetero therapie) toestaat en een wet afschaffen die holebi werknemers beschermt tegen homofobie en discriminatie.

De anti wetten komen er onder druk van meerdere nationale conservatieve groepen, waaronder anti-abortus christelijk advocatenkantoor de Alliance Defending Freedom, en krijgen steeds meer steun van republikeinse politici en anti holebi en transgender organisaties. Allen krijgen bovendien de steun van president Trump.

Volgens holebi en transgender activisten zullen vooral de anti transgender wetten er voor zorgen dat er een stijging komt in het aantal zelfmoorden onder transgender kinderen en jongeren. "Een wet die dokters onder andere verbiedt om een hormoon behandeling op te starten zal voor duizenden kinderen en jongeren de weg openen naar depressie en zelfmoord," klinkt het.

De medisch directeur van het Trevor Project, een dienst voor zelfmoordpreventie voor holebi en transgender jongeren, uitte ook ontzetting over de wetsvoorstellen, en zei dat de wetten sommige jonge mensen zullen beroven van potentieel levensreddende behandelingen. "Ze zouden artsen dwingen om een onhoudbare beslissing te nemen die voor de artsen kunnen resulteren in hun gevangenisstraf voor het verlenen van de beste medische zorg," zei psychiater Dr. Alexis Chavez.

Extra
Sinds vorig jaar (eerder te lezen bij holebi info), werd er in tien Amerikaanse staten onder Republikeinse wetgeving een wet goedgekeurd die adoptiecentra toestaat homo's, lesbiennes en transgenders te weigeren als adoptie ouders op basis van religieuze bezwaren. Een idee van president Trump die een groot voorstander is van religieuze vrijheid, waaronder al tal van anti holebi wetten werden ingevoerd. De staten waar adoptiecentra nu wettelijk mogen discrimineren zijn: Alabama, Kansas, Michigan, Mississippi, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee en Texas.
LEES OOK
REPUBLIKEIN KOMT MET WET DIE TRANSGENDER KINDEREN & JONGEREN ZOU VERBIEDEN TE SPORTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 20 January, 2020 en 3076 keer gelezen.Reageer op dit bericht: