Londense rapper komt uit de kast in nieuwe song over homofobie en homo zijn + video + lijstjes.Mr Strange, een opkomende rapper uit Londen, is in een nieuw nummer uit de kast gekomen. In de song zingt hij zowel over zijn geaardheid als over homofobie. De video van vijf minuten werd uitgebracht op het YouTube-kanaal van RedStarRecords, ook bekend als BL @ CKBOX. Mr Strange werd gefilmd in een opnamestudio, waarbij zijn nummer verwijst naar homofobe incidenten die hij zelf ooit heeft ervaren omdat hij homo is.

"Ik heb mezelf lang verstopt, ik kon mezelf niet zijn. En toen ik dan uit de kast kwam heb ik veel vrienden verloren. Een veel voorkomende ervaring onder veel holebi's en transgenders, die daarom in de kast blijven, bang om familie en vrienden te verliezen."

De zanger kreeg ondertussen al veel positieve reacties van fans op zijn coming out, maar helaas ook heel wat negatieve die gelukkig in de minderheid zijn. Velen waren ook verbaasd en onder de indruk dat de zanger zo openlijk over zijn geaardheid durft zingen. Het feit dat hij (ook) over homofobie zingt, in het bijzonder binnen de zwarte gemeenschappen, krijgt veel lof van holebi, maar ook hetero fans.

In de song zingt Mr Strange onder andere: 'I love who I am - I’m trying to open up the gates - Try to show the world it don’t matter if you’re gay - Because love is love and real is real.' Eén van de positieve reacties op zijn coming out ging als volgt: "Een homo-rapper zijn is een moeilijke positie om in te zitten en als zodanig is de beslissing van de heer Strange om rap te gebruiken als een weg voor holebi en transgender acceptatie des te belangrijker."

Hoewel zijn nummer vooral gaat over de negatieve ervaringen die hij heeft opgedaan, wil Mr Strange ook pleiten voor andere jonge zwarte mannen die homo zijn. Rap wordt al lang beschouwd als een homofobe industrie, waarbij rapper J Hus onlangs klaagde dat de holebi en transgender gemeenschap hem werd opgedrongen.

Hier onder korte lijstjes van beroemde holebi & transgender rappers gevolgd door de video van Mr Strange.

Extra info
Het was lange tijd taboe om openlijk holebi of transgender te zijn binnen de rappers en hiphop wereld. Maar, ondertussen komen er langzaam aan steeds vaker holebi en transgender zangers en zangeressen uit de kast. Hier onder een lijstje van de ondertussen uit de kast zijnde rappers en hiphoppers:
(Vorig jaar kwamen er twee rappers uit de kast: De Amerikaanse rapper Lil Nas X en de Nederlandse rapper K3RN).
Homo rappers:
Anye Elite - Big Momma - Big Dipper - Cakes Da Killa - Caushun - Elijah Daniel - Frank Ocean - ILoveMakonnen - Jay Boogie - Kevin Abstract - K3RN - Le1f - Lil Nas X - Mykki Blanco - QBoy - Tori Fixx - Tyler the Creator - Will Sheridan en Zebra Katz
Lesbische rapsters:
Feloni - Keko - Lady Sovereign - MC Angel - Mélange Lavonne - Syd tha Kyd en Young M.A.
Transgender rappers
Katey Red - Randa en D. Smith.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 13 January, 2020 en 3230 keer gelezen.Reageer op dit bericht: