Republikein komt met wet die transgender kinderen en jongeren zou verbieden te sporten.Een republikein in Tennessee heeft een wetsontwerp opgesteld dat leraren zou verbieden om transgender kinderen en jongeren te laten sporten binnen hun 'nieuwe' gender. De wet krijgt alvast steun van Amerikaans president Trump.

Volgens het wetsvoorstel dat Republikein Bruce Griffey aan de Algemene Vergadering van Tennessee voorlegde, zouden scholen en leraren harde sancties opgelegd krijgen wanneer ze transgender kinderen en jongeren laten sporten op basis van hun 'nieuwe' gender. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld een transgender meisje niet samen met andere meisjes mag sporten maar verplicht wordt te sporten samen met jongens.

Het is onduidelijk hoe precies van leraren wordt verwacht dat ze de maatregel naleven, omdat van kinderen meestal niet wordt verwacht dat ze elke keer dat ze bijvoorbeeld basketbal willen spelen een origineel exemplaar van hun geboorteakte voorleggen. Volgens de plannen zullen leraren waarvan is vastgesteld dat ze transgender kinderen en jongeren laten sporten onder hun 'nieuwe' gender, onmiddellijk worden ontslagen waarbij ze vijf jaar niet meer als leerkracht aan de slag kunnen. Daarnaast riskeren ze ook een geldboete en juridische stappen.

Scholen die het beleid hebben overtreden door elke transgenderstudent toe te staan deel te nemen aan sporten buiten hun "biologische geslacht" zouden ook worden beschouwd als "niet in aanmerking komend om overheids- en lokale publieke middelen te blijven ontvangen" totdat zij hieraan voldoen, het geen betekent dat transgender jongens verplicht worden samen met meisjes te sporten, en transgender meisjes met jongens. Volgens Griffey is de wet niet bedoeld om iemand te vernederen of te degraderen.

Het wetsvoorstel is door transgender en holebi activisten wreed en draconisch genoemd. Chris Sanders van het Tennessee Equality Project zegt: "Het wetsvoorstel is een aanval op transgender studentatleten en de extreme straffen voor schoolbestuurders en schooldistricten zijn ongekend. De bepalingen over geboortecertificaten zullen onwerkbaar blijken te zijn voor schooldistricten. Dit is een wreed en onaanvaardbare wet.

Sinds Trump Amerikaans president is maakt hij het zowel holebi's als transgenders erg moeilijk. Daarbij voerde hij al tal van anti holebi en anti transgender wetten in. Zijn doel is zoveel mogelijk wetten van voormalig president Obama te schrappen.
Op het vlak van transgenders voerde hij al volgende wetten en wetsvoorstellen in:
- Verbod gebruik van openbare toiletten behoorende bij de "nieuwe" gender op openbare scholen (ook op scholen).
- Zorgverleners mogen transgenders uitsluiten op basis van religieuze vrijheid.
- Daklozen centra mogen transgenders weigeren op basis van religieuze vrijheid.
- Verbod transgenders in het leger.
- Hiv preventie en Hiv gezondheidszorg centra mogen transgenders weigeren op basis van religieuze vrijheid.
- Plan om officiƫle erkenning van transgenders terug te draaien waarbij het dan in de VS enkel nog mogelijk zou zijn om zich door de overheid te laten erkennen als man of vrouw, met daarboven op het schrappen van transgenders uit de Civil Rights Act van 1964.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 10 January, 2020 en 3315 keer gelezen.Reageer op dit bericht: