Ellen DeGeneres wint award dankt echtgenoot Mark en de kids, en Kate McKinnon brengt ode aan Ellen.Ellen DeGeneres was dit jaar de winnaar van de Carol Burnett Award bij de Golden Globes als erkenning voor haar uitstekende bijdrage aan televisie. In haar acceptatietoespraak zei DeGeneres dat ze zich "nederig en vereerd" voelde om de prijs voor het tweede jaar op rij te mogen ontvangen.

In haar speech snelde ze vervolgens door de vroege stadia van haar leven vanaf haar geboorte tot het begin van The Ellen DeGeneres Show in 2003 en raakte kort de annulering van haar sitcom Ellen uit de jaren 1990 toen ze uit de kast kwam op Tv. Daarna grapte ze:

"Ik heb het gevoel dat jullie me de afgelopen 17 jaar echt hebben leren kennen. Ik ben een open boek en ik had het niet kunnen doen zonder mijn man Mark," grapte ze. “Mark, jij bent mijn rots. Bedankt voor het ondersteunen van deze gekke reis. Ik weet dat het niet gemakkelijk was voor jou of de kinderen. Rupert en Fiona, ga naar bed, ik hou van je. Dat is grappig omdat ze nu studeren. Het punt is, jullie kennen me allemaal en natuurlijk ken je me, anders zou je daar niet om gelachen hebben."

Ellen bracht vervolgens hulde aan Carol Burnett, naar wie de prijs is vernoemd, die haar "groter dan het leven" noemde. "Televisie ... Het inspireerde en beïnvloedde alles wat ik vandaag ben. Lucille Ball, Mary Tyler Moore, Marlo Thomas, Dick Van Dyke, Bob Newhart, Mannix. Er zit een beetje van allemaal in mij. Dat klinkt niet goed, maar je weet wat ik zeg. Alles wat ik ooit wilde doen was mensen zich goed laten voelen en laten lachen, en er is geen groter gevoel dan wanneer iemand me vertelt dat ik hun dag beter heb gemaakt met mijn show of dat ik hen heb geholpen door een ziekte of een harde tijd in hun leven," aldus Ellen die er nog aan toevoegde:

"Maar de echte kracht van televisie voor mij is niet dat mensen naar mijn show kijken, maar dat mensen naar mijn show kijken en dan worden ze geïnspireerd om uit te gaan en hetzelfde te doen in hun eigen leven. Ze laten mensen lachen of vriendelijk zijn of helpen iemand die minder geluk heeft dan zijzelf. Dat is de kracht van televisie en ik ben zo, zo dankbaar om er deel van uit te maken."

En dan was er nog de ode speech van actrice Kate McKinnon aan het adres van Ellen DeGeneres. McKinnon begon met te zeggen dat Ellen het op televisie in de jaren negentig minder eng maakte om openlijk holebi te zijn. Ze maakte haar ode bij het presenteren en aanreiken van de Carol Burnett Award aan Ellen.

In haar toespraak zei McKinnon onder andere dat DeGeneres haar "een gevoel van zelf" gaf in de jaren negentig via haar sitcom Ellen, waarop ze beroemd als openlijke lesbienne verscheen. "In 1997, toen Ellen's sitcom zo populair was, zat ik in de kelder van mijn moeder gewichten op te tillen voor de spiegel en te denken:" Ben ik lesbisch?, Ja ik ben ", Aldus McKinnon. En dat ben ik nog steeds. Maar dat is heel eng om plotseling van jezelf te weten. Het is zoiets als ontdekken dat je buitenaards DNA hebt. En het enige dat het minder eng maakte, was Ellen op tv zien." De actrice dankte Ellen uitvoerig voor dat positieve voorbeeld dat vele anderen de moed gaf om ook uit de kast te komen. Achter de schermen in een interview prees Ellen op haar beurt McKinnon.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 07 January, 2020 en 2911 keer gelezen.Reageer op dit bericht: