25ste Amerikaanse plaats met verbod op wordt hetero therapie.De Amerikaanse staat Noord-Carolina werd zaterdag de 25ste Amerikaanse plaats met een verbod op conversie therapie, ook bekend als wordt hetero therapie, voor minderjarigen.

De Democratische gouverneur Roy Cooper ondertekende zaterdag de wet. Hiermee is de staat Noord-Carolina meteen de eerste Zuidelijke staat met een verbod op de zogenaamde wordt hetero therapie voor minderjarigen.

Cooper zei dat het al lang is bewezen dat conversie therapie schadelijk is voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. En dat de wet er moest komen ter bescherming van kinderen en jongeren, in het bijzondere degene die zich identificeren als holebi of transgender.

Meermaals is bewezen, voornamelijk via getuigenissen van slachtoffers, dat de therapieën een zeer ernstige bedreiging zijn voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een jong of ouder persoon. Uit de getuigenissen kwamen feiten naar boven van lichamelijke mishandelingen gaande tot elektroshock therapie tot verkrachtingen. De therapieën komen wereldwijd voor, ook in westerse landen, ook in België en Nederland. Wat niemand zal verbazen is het feit dat de therapieën voornamelijk, maar niet altijd, worden aangeboden door religieuzen.

Hier onder een lijstje van de Amerikaanse plaatsen met een verbod op de therapie, gevolgd door een handje vol landen met een verbod op de therapie. In Nederland is men bijna zover om de therapie te verbieden, in mei van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat de Tweede Kamer een motie hier over had goedgekeurd. In ons eigen Belgen landje werd een verbod al tot twee keer voorgesteld door N-VA, maar door eerst komende verkiezingen en nu het ontbreken van een regering ligt dat wetsvoorstel op de pauze bank.

AMERIKAANSE PLAATSEN (steden en staten)
Californie- Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont en Washington DC.
En ook: Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
LANDEN
Argentinië - Brazilië - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
China is een uitzondering het verbied enkel dokters en anderen de therapie uit te oefenen wanneer deze worden aangeklaagd door een of meerdere personen.
STATEN WERELDWIJD
- Victoria - staat in Australië.
- Ontario + Vancouver en Nova Scotia - staten in Canada.
- Valencia + Andalusië en Madrid - Spanje.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 August, 2019 en 2466 keer gelezen.Reageer op dit bericht: