Holebi's en transgenders eerder last van dementie dan hetero's en niet transgenders.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat eerste tekenen van dementie onder holebi's (homo lesbisch biseksueel) en transgenders een link heeft met de algemene mentale gezondheid van de meeste holebi's en transgenders.

Het onderzoek werd gedaan door Jason Flatt en gepresenteerd tijdens de Alzheimer's Association International Conference (AAIC) 2019 in Los Angeles op zondag (14 juli), en is uniek in zijn soort.

Het onderzoek toont aan dat Amerikaanse holebi's en transgenders eerder tekenen van dementie vertonen (cognitieve achteruitgang) in vergelijk met heteroseksuelen en niet transgenders. 1 op 7 holebi's en transgenders zegt last te hebben van geheugen problemen die in het afgelopen jaar erger werden in vergelijk met 1 op 10 onder hetero's en niet transgenders.

Deze zogenaamde cognitieve achteruitgang ontwikkelt zich later tot Alzheimer, een ziekte die verantwoordelijk is voor 60-80% van de gevallen van dementie, bij 2-7% van de mensen per jaar.

Volgens de onderzoeker is er een link tussen de mentale gezondheid van holebi's en transgenders die verantwoordelijk is voor eerdere vroege tekenen van dementie. Zo weet men bijvoorbeeld dat mensen met een depressie een 2 tot 3 maal hoger risico op Alzheimer hebben dan degenen zonder depressie. Eerdere verschillende onderzoeken toonden al aan dat holebi's en transgenders vaker last hebben van een depressie als gevolg van discriminatie, uitgesloten worden, niet aanvaard worden, en het gebrek aan degelijke gezondheidszorg.

De onderzoeker analyseerde data van 44.403 volwassenen ouder dan 45 jaar afkomstig uit negen Amerikaanse staten. En stelt dat dit slechts het begin is van meer noodzakelijk onderzoek met als doel het voorkomen van eerdere mentale problemen binnen de holebi & transgender gemeenschappen.

Fiona Carragher, Chief Policy and Research Officer van de Alzheimer Society in het Verenigd Koninkrijk, was erg ingenomen met het onderzoek. Ze herhaalde de suggestie van Flatt over de oorzaken. "Er is een kans dat cognitieve achteruitgang verband kan houden met hogere percentages depressie en gebrek aan reguliere toegang tot gezondheidszorg als gevolg van discriminatie", zei ze, waarna ze verder zei:

"Afzonderlijk onderzoek gepresenteerd op de conferentie benadrukte de verschillende soorten zorg die holebi's en transgenders met dementie nodig hebben. holebi's en transgenders hebben meer kans om alleen te leven, geen partner te hebben en geen kinderen te hebben. Ervaringen met discriminatie verhinderen dat sommige holebi's en transgenders geen toegang hebben tot gezondheidszorg."


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 July, 2019 en 4251 keer gelezen.Reageer op dit bericht: