Historisch; voor het eerst Indiase homo film tijdens vluchten van land waar holebi zijn strafbaar is.In India schrijft een film met homo thema voor de tweede keer geschiedenis. De film kreeg vorig jaar als eerste in zijn soort ooit de kinderen toegelaten rating, en ten tweede wordt de film als eerste in zijn soort ooit getoond tijdens vluchten van Emirates Airlines.

Het nieuws is des te meer historisch omdat seks buiten het huwelijk, en met name in relaties tussen personen van hetzelfde geslacht, zwaar gecriminaliseerd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten, de thuisbasis van Emirates Airlines. De Verenigde Arabische Emiraten criminaliseert holebi 'activiteiten' met straffen variërend van gevangenisstraf, geseling, dood of deportatie.

De film Evening Shadows vertelt het verhaal van een jonge man in het Zuiden van India die tegenover zijn moeder uit de kast komt als homo. De film classificatie raad gaf de film een kind vriendelijke rating, en dit gebeurde opmerkelijk genoeg nog voor dat homoseksualiteit opnieuw uit de strafwet werd gehaald.

Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar nadat men in 2013 een 148 jaar oud wetsartikel uit de Britse koloniale tijd had terug gevonden, waarin stond dat homoseksualiteit onnatuurlijk is en bestraft moet worden, werd de klok terug gedraaid. Na vele protesten werd vorig jaar op 5 september de klok opnieuw terug gedraaid toen het Indiase Hooggerechtshof oordeelde dat homoseksualiteit niet langer strafbaar is, waarbij de oude wet werd geschrapt.

En deze week schreef de film opnieuw geschiedenis door het feit dat het de eerste homo film ooit wordt die wordt getoond tijdens vluchten van Emirates Airlines. 'Het is opwindend om een film met een homo thema te hebben tijdens een vlucht in een vliegtuig, en het is daarbij ook de eerste holebi film ooit. Het helpt onze film enorm vooruit, waarbij het thema er voor zal zorgen dat er nog meer mensen er van overtuigd zijn dat liefde, liefde is. Emirates Airline is een vooruitstrevende luchtvaartmaatschappij en we zijn blij dat onze film is gescreend als onderdeel van de releases van New Bollywood. Het laat duidelijk zien dat onze film een echte familiefilm is," aldus regisseur Sridhar Rangayan

LEES OOK
HOLEBI ZIJN OPNIEUW LEGAAL IN INDIA - - September 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 July, 2019 en 2419 keer gelezen.Reageer op dit bericht: