Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.Sinds de biografische musical 'Rocketman' over de Britse zanger Sir Elton John, 71, uit is, werd er al heel wat geschreven over de biografische musical, die vertelt over het leven dat begint met een verlegen jongentje dat uitgroeit tot één van de grootste rockdiva’s allertijden.

In vergelijk met de film 'Bohemian Rhapsody' over het leven van wijlen Freddie Mercury, zal 'Rocketman' niet worden beschuldigd van het zogenaamd straight-washing (heteroseksualiseren) van de film, want in tegenstelling tot de film over Mercury zijn er in Rocketman wél enkele homoseksuele scènes te zien. Rocketman werd trouwens officieel door Sir Elton goedgekeurd.

Omdat Elton sinds de film uit is erg in de belangstelling staat brengen we vandaag 14 bijzondere feiten over de Britse zanger. Wat je nog niet wist over Elton John:

1: De zanger heeft op dit moment maar liefst zes huizen. Namelijk in Atlanta, Londen, Windsor, Nice en Venetië en Los Angeles.

2: Elton heeft tal van beroemde vrienden, die échte vrienden zijn. Van Ed Sheeran tot Eminem, van Lady Gaga tot Kelly Osbourne. Zijn vriendschap met Ed Sheeran, wiens manager formeel samenwerkte met het managementbedrijf van Elton Rocket Entertainment is ook erg hecht. Ook zijn vriendschap met Eminem bestaat al erg lang. In 2001 was er het Rocketman's Grammy duet met Eminiem, wat voor veel opschudding zorgde omdat velen menen dat de rapper homofobisch is, volgens Elton is hij dat helemaal niet. In 2017 onthulde de zanger dat hij als cadeau voor zijn legaal partnerschap met David van Eminem een diamanten cockring gepresenteerd op een fluwelen kussen cadeau had gekregen. “Dat bewijst toch dat hij geen homofoob is,” zei de zanger toen.

3: Vandaag de dag is Elton al 30 jaar clean nadat hij lange tijd overvloedig alcohol en drugs gebruikte. Beide feiten komen ook in de film voor, net als zijn seks en shop verslavingen en het lijden aan boulimie.

4: Hij geeft zijn zoontjes Zachary en Elia elke week 3 pond zakgeld waarvan 1 pond naar een goed doel gaat. Van in het begin leren de zanger en zijn echtgenoot de kinderen dat geld sparen belangrijk is. De drie pond gaan dan ook in drie afzonderlijke potten waarvan dus één voor het goede doel bestemd is.

5: Hij hielp om een verbazingwekkende 400 miljoen dollar bijeen te brengen voor de Elton John Aids Foundation, die in 1992 door hem werd opgericht aan zijn keukentafel. Hij richtte de organisatie op na het ontmoeten van Ryan White, een Amerikaanse tiener die in de jaren 80 van school werd verbannen nadat hij de diagnose Aids had gekregen.

6: Hij deed ooit een persoonlijk beroep op de Russische president Vladimir Poetin om de situatie van holebi's en transgenders te verbeteren. Het begon er mee dat Elton beweerde dat hij via de telefoon met Poetin had gesproken over een vergadering rond holebi & transgender rechten, later bleek dat hij met een grappenmaker had gesproken. Dat zette Elton er toe aan om écht contact op te nemen met Poetin. Hoewel hij er niet in slaagde Poetin te spreken had hij in 2018 wel een ontmoeting met enkele hoge Russische ministers waar hij sprak over de situatie van holebi's en transgenders in Rusland. Later zou blijken dat Poetin een groot fan is van de Britse zanger.

7: Elton had in het verleden regelmatig last van driftbuien, zo erg dat ze zelfs legendarisch zijn. Ooit eiste hij dat zijn management iets deed aan het weer en werd hij boos omdat dit niet mogelijk is. Daarnaast noemde hij fotografen ooit onbeschofte gemene varkens. Zijn wankele humeur werd later vastgelegd in de documentaire Tantrums en Tiaras uit 1997, geregisseerd door zijn echtgenoot David.

8: Elton had vroeger ook een seksverslaving. In 2012 bekende hij: "In 1979 was ik in Rusland, we werden de hele tijd in de gaten gehouden, ik had een tolk bij me, uiteindelijk hebben we seks gehad op het dak van mijn hotel.

9: Eén jaar was hij verantwoordelijk voor 2% van alle wereldwijde recordomzet. Zijn totale omzet ligt in de regio van 300 miljoen. 'Goodbye Yellow Brick Road', dat in 1973 werd uitgebracht en waarvan er 30 miljoen exemplaren werden verkocht, wordt beschouwd als zijn magnum opus.

10: Zijn dubbele A-kant Candle in the Wind 1998 / Something About the Way You Look Tonight is de op een na best verkochte single ooit. De ballade Candle in the Wind werd oorspronkelijk in 1974 uitgebracht als eerbetoon aan Marilyn Monroe. Het werd 24 jaar later opnieuw uitgebracht als eerbetoon aan Eltons goede vriendin wijlen prinses Diana, de opbrengst ging destijds naar de verschillende goede doelen die de prinses steunde. De singel werd wereldwijd meer dan 33 miljoen verkocht.

11: Hij is in het bezit van veel kunstwerken van holebi en transgender kunstenaars, zijn huizen zijn versierd met onder andere werken van Keith Haring, David Hockney, Andy Warhol, Henry Scott Tuke en fotografen Robert Mapplethorpe en David LaChapelle.

12: Hij schrijft muziek, geen teksten. Van 'Your Song' tot "Rocketman', de woorden voor de meeste van de grootste hits van Elton zijn het geesteskind van Elton's oude songwriting partner Bernie Taupin. De mannen hebben meer dan 50 jaar samengewerkt en volgens Elton; 'Ik heb in heel mijn leven nooit ruzie met hem gemaakt.'

13: Hij is op zijn gezegende leeftijd van 72 jaar nog erg actief. Deze maand speelt hij 14 shows op zijn 'Farewell Yellow Brick Road' tournee door heel Europa terwijl hij ook nog 'Rocketman' promoot. Hij heeft minstens 3000 live shows gespeeld in meer dan 75 landen.

14: Hij is een groot tennisfan en voetbalfan. Zijn liefde voor tennis heeft hij te danken aan het feit dat hij al veertig jaar bevriend is met de openlijke lesbische tennislegende Billie Jean King. De twee leerden elkaar kennen in 1973. Elton schreef ooit het nummer 'Philadelphia Freedom' voor haar. In 1976 was Elton een tijdje voorzitter van een voetbalclub en zelf kon hij ook best om met de voetbal.

LEES OOK
ELTON JOHN'S ZOONTJES BESEFFEN NOG NIET DAT PAPA BEROEMD IS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 May, 2019 en 3893 keer gelezen.Reageer op dit bericht: