Mormoonse Kerk schrapt anti holebi standpunt + reactie beroemde homo.De Mormoonse kerkgemeenschap (Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen) kondigde recent tot ieders grote verbazing aan, dat ze een beleid terug draaien dat discriminerend was tegenover holebi's, transgenders en hun familieleden. De afschaffing is voor een groot deel het werk van de nieuwe leider van de kerk, de 94-jarige Amerikaan Russell Nelson, die zich ontpopt als een hervormer.

Het controversiële anti holebi beleid, dat in 2015 werd ingevoerd, stelde dat Mormonen die een homohuwelijk aangaan worden beschouwd als afvalligen waarna ze uit de kerk geëxcommuniceerd zouden worden. Het beleid verbood ook de doop van kinderen van homo en lesbische koppels. Maar tot ieders grote verrassing lieten kerkleiders weten dat homo en lesbische koppels niet langer als geloofsverzaking zullen worden beschouwd. Toen de anti holebi regel in 2015 werd ingevoerd stapten ruim 1.500 leden uit protest uit de geloofsgemeenschap.

In een officiële verklaring stond te lezen: "Het homohuwelijk is volgens de nieuwe regels niet langer een excuus voor excommunicatie, hoewel het nog steeds als een 'ernstige overtreding' wordt beschouwd. Met onmiddellijke ingang kunnen kinderen van ouders die zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transseksueel identificeren, worden gedoopt als de verzorgende ouders toestemming geven voor de doop en ze de doctrine begrijpen dat een gedoopt kind wordt onderwezen als de verbonden die hij of zij heeft gesloten, wordt verwacht te maken." Volgens de kerkleiders zullen de nieuwe maatregelen getroffen gezinnen helpen, en de inspanningen 'zullen van onze leden meer begrip, medeleven en liefde tonen, die moet leiden tot meer inzicht en respect onder iedereen die van goede wil is. We willen de haat en ruzies verminderen die vandaag de dag zo gewoon zijn geworden."

Dustin Lance Black, Amerikaanse screenwriter, regisseur, film en televisiemaker, en echtgenoot van top sporter Tom Daley, die zelf werd opgevoed binnen de Mormoonse kerk schreef in een tweet: "Stap voor stap gaan we vooruit. We hebben onze verhalen, dapper open we onze harten, en werken we hard om de mythen te verdrijven om vooruitgang te boeken voor holebi's en transgenders in alle hoeken van OurAmericas en de wereld."

De mensenrechtenorganisatie het Human Rights Campaign beschreef de actie als een stap voorwaarts binnen de geloofsgemeenschap ten opzichte van gelijkheid voor iedereen. De Mormongroup Affirmatie, een holebi & transgender groep binnen het Mormoonse geloof, zei: "Bevestiging is een getuigenis uit de eerste hand van de schade aan gezinnen binnen en buiten het lidmaatschap van de kerk die door dit beleid is getroffen in de afgelopen drie en een half jaar. Wij erkennen de stappen van vandaag als positief, maar erkennen ook dat er nog veel werk aan de winkel is om de geloofsgemeenschap van vandaag uit te breiden naar een veilige en uitnodigende gemeenschap voor iedereen, in het bijzonder holebi's en transgenders.

LEES OOK
KATHOLIEKE SCHOTSE KERK PROMOOT WORDT HETERO THERAPIE - December 2018
MEERDERHEID V KATHOLIEKEN WIL DAT KERK POSITIEF SPREEKT OVER HOLEBI & TRANS - 2018
HOMO EN LESBISCHE KOPPELS MET KINDEREN ZIJN GEEN GEZIN, ALDUS PAUS - 2018
CHRISTELIJKE GEMEENSCHAP ZEI SORRY TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 April, 2019 en 2757 keer gelezen.Reageer op dit bericht: