Virgin's Varga Girl op vliegtuigen krijgt medefiguren waaronder homo figuur.Virgin Atlantic, van de super rijke onder andere holebi & transgender activist Richard Branson (meer info onderaan), zal binnenkort haar vliegtuigen updaten en hun iconische Varga Girl vervangen door een meer diverse line-up van figuren waaronder ook een homo figuur.

Het Varga-meisje, een witte, typisch donkerharige vrouw, versierde de vloot van vliegtuigen van de Britse luchtvaartmaatschappij gedurende de laatste 35 jaar. Ze was afgebeeld in een nauwsluitende rode jurk en de Union Jack vlag. Ze is bovendien gebaseerd op de pin-up illustraties van Alberto Vargas tijdens de Tweede Wereldoorlog. De luchtvaartmaatschappij past haar nu aan en geeft haar enkele medefiguren waaronder een homo man, een zwarte man, en een Aziatische vrouw. Ze zullen allen net als Varga Girl erkenbaar zijn met een rode outfit en de bekende vlag.

'Het gezegde luidt: "Je kunt niet zijn wat je niet kunt zien" en dat is nog nooit zo waar geweest als het glamoureuze imago van de luchtvaartindustrie in het verleden, "zei Nikki Humphrey, senior vice-president "Het bedrijf wil niet alleen voor alle reizigers, maar ook voor de werknemers uitnodigender zijn. Door de introductie van onze nieuwe vliegpictogrammen hoop ik dat mensen van alle achtergronden zich bij ons thuis voelen om samen met ons te vliegen, maar ook om met ons samen te werken."

De nieuwe pictogrammen verschijnen later dit jaar. Verder zullen de vliegtuigen ook een aantal nieuwe namen krijgen onder andere Rain Bow en Mamma Mia. Virgin Atlantic beloofde in 2022 gendergelijkheid in het bedrijf te realiseren, evenals 12% zwarte, Aziatische en etnische vertegenwoordiging in etnische gelijkheid, waar ze tot nu toe al bijna in geslaagd zijn.

Holebi & transgender rechten
Virgin Group is een Britse holdingmaatschappij, in het bezit van en opgericht door de excentrieke miljardair Richard Branson. Branson is de oprichter van de Virgin Group, met meer dan 400 bedrijven wereldwijd die vooral focussen op reizen, entertainment en telecommunicatie. Branson zet zich trouwens al jaren op zeer regelmatige basis in voor de gelijke rechten van holebi's & transgenders wereldwijd waarbij hij regelmatig miljoenen besteedt.

Branson kijkt er persoonlijk op toe dat in de meer dan 400 bedrijven wereldwijd de rechten van holebi en transgender werknemers niet worden geschonden, inclusief in landen met homofobe wetten. Daarnaast doet hij nooit zaken met homofobe bedrijven. Verder riep hij al meermaals op een land te boycotten vanwege anti holebi wetten. In 2013 en 2014 riep hij op tot een boycot in Oeganda en Nigeria vanwege homofobe wetten. Maar dat is niet alles. Branson had in die periode ook persoonlijke gesprekken met de leiders van deze landen betreffende de homofobe wetten en de strijd om gelijke rechten van holebi's & transgenders. Tot slot is Branson ook een fervente algemene mensenrechtenactivist, zet hij zich in voor het klimaat en strijdt hij tegen dierenleed.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 April, 2019 en 2264 keer gelezen.Reageer op dit bericht: