Opsluiten van holebi’s & transgenders door politie in Azerbeidzjan is onwettelijk maar gaat gewoon verder.Hoewel homoseksualiteit sinds het jaar 2000 niet meer strafbaar is in Azerbeidzjan, zijn er opnieuw meldingen waaruit blijkt dat de autoriteiten politie mensen uitsturen om holebi's (homo’s lesbiennes biseksuelen) en transgenders op te pakken, te mishandelen en op te sluiten. In 2017 bracht holebi info al een artikel over deze wanpraktijken. En al 2015 werd Azerbeidzjan door het Europees parlement veroordeeld voor de vervolging van holebi's en transgenders terwijl homoseksualiteit niet strafbaar is in het land.

Sinds begin deze maand zijn er opnieuw meldingen van politie die zich schuldig maakt aan het overtreden van de wet door het opsluiten van holebi's en transgenders. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de mensenrechtenorganisatie Minority Azerbaijan. Hoewel er in 2017 sprake was van honderden arrestaties zou het nu voorlopig gaan om iets minder dan de helft daarvan. Opnieuw worden de gearresteerde holebi's en trangenders onder valse aanklachten veroordeeld. Zoals onder artikel 510 van de Code inzake administratieve overtredingen - klein hooliganisme. Of onder sectie 535 het moedwillig niet gehoorzamen aan wettige bevelen van een politiefunctionaris die zich bezighield met de bescherming van de openbare orde.

Ook is er opnieuw sprake van mishandelingen door politie mensen en het onwettelijk opsluiten van holebi's en transgenders. Wettelijk mag men na arrestatie iemand slechts 48 uur vast houden. Bij deze praktijken houdt de politie mensen meerdere dagen vast. Er kwamen eerder al verhalen naar boven waaruit bleek dat de politie een homo man negen dagen lang had mishandeld door slagen en zelfs elektrocutie. Ook transgenders zijn het slachtoffer van de politie razzia's waarbij transgender vrouwen vernederd worden, hun haar afgeschoren wordt en er zelfs verkrachtingen plaats vinden. Een ander gruwelijk verhaal kwam naar buiten over een homo man die meer dan 30 elektrische schokken aan zijn hoofd en lichaam toegediend kreeg met als doel het vrijgeven van namen van voormalige seksuele partners van de man waarna ze hem dwongen documenten te ondertekenen zonder ze te mogen lezen.
LEES OOK
AZERBEIDZJAN OP WEG TWEEDE TSJETSJENIE TE WORDEN + VIDEO GETUIGENIS - 2017

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info
.

Dit bericht is gepost op 04 April, 2019 en 2045 keer gelezen.Reageer op dit bericht: