Nederlandse wijk krijgt straatnamen vernoemd naar holebi & trans activisten.In het Nederlandse Zaandam (provincie Noord-Holland), krijgt een hele wijk straatnamen die verwijzen naar holebi (homo lesbisch biseksueel) en transgender activisten en strijders voor gelijke rechten. Dat is mogelijk omdat de bewuste wijk, de wijk Oostzijderpark, nog gebouwd moet worden, waarbij de eerste woningen eind dit jaar in verkoop gaan.

Het is nog niet bekend om hoeveel straatnamen het zal gaan, en of alleen Nederlandse holebi & transgender activisten gekozen zal worden voor de straatnamen. Vast staat dat de nieuwe wijk meteen de eerste zogenaamde regenboogwijk van Nederland wordt, al is het niet de bedoeling dat de wijk enkel holebi & trans bewoners aantrekt, het wordt een 'gewone' wijk zoals zo velen in Nederland met als uitzondering dat de straatnamen verwijzen naar holebi & transgender activisten.

De idee van de straatnamen komt er nadat er vorig jaar opschudding ontstond nadat bewoners een straat met de naam 'Hobo' teveel vonden lijken op 'Homo'. Daarbij vroeg men de naam de veranderen in de naam 'Piccolo' wat werd goedgekeurd waarna er opnieuw opschudding ontstond, maar dit keer omdat men de gemeente verweet toe te geven aan een homofobe houding van enkele bewoners. Het staat ondertussen wel vast dat er niet zal worden toegeven aan eventuele klachten betreffende de nieuwe namen in de toekomstige wijk. De gemeente Zaandam profileert zich al jaren als 'regenbooggemeente' en heeft daarom eerder al een regenboogzebrapad laten aanleggen en openbare toiletten in het stadhuis genderneutraal gemaakt.


Bron: Zaanstad raadsinformatie

Dit bericht is gepost op 19 March, 2019 en 4800 keer gelezen.Reageer op dit bericht: