Nederlandse rapper kwam in muziekvideo uit de kast + videoEind september van vorig jaar kwam de 33-jarige Nederlandse rapper K3RN (echte naam: Semeyon Koritelu) in de video behorende bij de song: 'Jouw Pijn', in de media uit de homo kast. Daarmee positioneerde de Rotterdamse rapper van Molukse afkomst zich meteen als één van de weinige openlijke homo rappers.

In 'Jouw Pijn' vertelt de rapper niet alleen openlijk over zijn relatie tot de community, maar ook over een fictieve relatie met een man. In de video loopt K3RN symbolisch met een kast door de stad, waarop de reacties van omstanders werden gefilmd. "De hiphopwereld is een machocultuur. Homoseksualiteit is nog een groot taboe. Er zullen wel wat rappers zijn die het accepteren, maar ik denk nog veel te veel niet."

Voor familie en vrienden is de rapper al drie jaar uit de kast. Of problemen heeft ervaren sinds zijn coming-out? "Ik had het veel erger verwacht. Tot nu toe heb ik niets vervelends meegemaakt. Maar in het begin geloofde amper iemand dat ik homo ben. Ik kreeg helemaal geen reactie, ik moest echt zeggen dat ik het meende. Ik moest zelfs appjes laten lezen en ik vertelde ze ook over mijn relatie met mijn vriend, en toen geloofde ze dat ik echt gay ben. Ondertussen aanvaarden mijn familie en vrienden me, dus alle belangrijke mensen accepteren het," aldus de rapper die er nog aan toevoegde: "Het belangrijkste dat ik wil uitdragen is dat iedereen zichzelf moet zijn. Mensen die nog niet uit de kast zijn: doe het gewoon."

K3RN werkt samen met producer Jonathan Merrelaar, die meteen erg enthousiast was om met hem samen te werken, vooral ook omdat hij graag taboes doorbreekt. De eerste ontmoeting tussen producer en rapper was nogal komisch. "Toen hij voor het eerst bij me in de studio kwam, zei hij meteen: 'Ik ben homo'. Dus ik had zoiets van: 'Oké', waarom vertel je me dit nu?' Het kwartje viel niet meteen, tot dat hij zijn teksten ging rappen. Toen dacht ik: 'Ah nu snap ik het'. Bekijk en beluister onder extra info de video van K3RN:

Extra info:
Pas sinds de laatste jaren zijn er steeds meer rappers die uit de kast zijn gekomen.
Een kleine greep uit een (langzaam) groeiende groep:
- Amerikaanse homo rappers: Big Momma, Cakes Da Killa, Frank Ocean, ILoveMakonnen, Jay Boogie, Le1f,
Kevin Abstract, Mykki Blanco, Tori Fixx, Tyler the Creator, Zebra Katz.
- Lesbische rappers: Mélange Lavonne (VS), Young M.A (VS), MC Angel (VS), Lady Sovereign (UK), Feloni (VS), Keko (Oeganda).
- Transgender rappers: Katey Red (VS), Randa (N-Zeeland).


K3RN – Jouw Pijn (Prod. by Djasobeats)
Spotify
iTunes
Deezer
en
K3RN Instagram

Bron: bericht van K3RN aan holebi info

Dit bericht is gepost op 17 March, 2019 en 5066 keer gelezen.Reageer op dit bericht: