Daders holebi- en transfobe aanvallen zijn steeds vaker kinderen.Een nieuw rapport van BBC 3 onthulde zopas alarmerende statistieken over homofobe en transfobe haatmisdrijven in het Verenigd Koninkrijk. Het rapport toont de realiteit van deze misdaden in het VK sinds 2014.

In de afgelopen vier jaar is het aantal haatmisdaden tegen transgenders gestegen met 150%, haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid stegen met 66%. Verder zijn homofobe haatdelicten die resulteren in een aanklacht tegen de aanvaller(s) in 2014 gedaald, bijna één op de vier (23%) van deze haatmisdrijven leidde tot een aanklacht. Vorig jaar leidde echter slechts één op de acht (13%) tot een aanklacht. Locaties met het hoogste aantal geregistreerde homofobe haatdelicten omvatten Merseyside, West Yorkshire, Gwent, Zuid-Wales en Leicestershire.

Verder blijkt dat de daders steeds vaker kinderen zijn. Sinds 2014 werden ruim 70 kinderen jonger dan 13 jaar beschuldigd van homofobe of transfobe haatmisdaden. Er is ook een leeftijdsverschil tussen de soorten haatmisdrijven. Uit de bevindingen van het rapport blijkt dat mensen van in de twintig het meest worden beschuldigd van homofobe haatmisdrijven. Voor transgendergerelateerde haatmisdrijven daalt de leeftijd van de dader echter naar de tienerjaren of jonger. Wat de slachtoffers betreft, is een meerderheid van hen tussen de 20 en 29 jaar oud.

Tot slot stelt het rapport: discriminatie en haatmisdrijven hebben ernstige gevolgen voor de holebi en transgender gemeenschap. In het Verenigd Koninkrijk worstelen holebi studenten met hogere percentages zelfmoordgedachten dan hun directe leeftijdsgenoten. Uit een andere enquête bleek dat een op de acht holebi en transgender jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in het afgelopen jaar probeerden zelfmoord te plegen.
LEES OOK
POLITIE WAARSCHUWT V MEER HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS DOOR BREXIT
OOK IN BERLIJN STEEDS MEER AANVALLEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
ZWARE HOMOFOBE AANVAL DOET FRANSE PRESIDENT EINDELIJK REAGEREN
NEDERLANDSE TRANSGENDERS ZEVEN KEER VAKER SLACHTOFFER VAN EEN HAATMISDAAD
STIJGING AANTAL HOMOFOBE EN TRANSFOBE HAATMISDADEN IN PARIJS
IS ER MEER OF NET MINDER GEWELD TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN NEDERLAND?

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 December, 2018 en 7672 keer gelezen.Reageer op dit bericht: