Nederlander vier keer slachtoffer brandstichting, mogelijk homofobie.De Nederlandse ondernemer Gert Snitselaar uit Workhoven (provincie Utrecht), is zondag voor de vierde keer slachtoffer geworden van een bedrijfsbrand. De politie gaat uit van brandstichting. Snitselaar denkt hoe wel de dader(s) uit alle richtingen kunnen komen, dat het te maken heeft met zijn geaardheid.

Gert kwam ongeveer een jaar geleden uit de kast. "Ik wist al langer dat ik meer op jongens viel dan op meisjes. Ik was getrouwd en uit dat huwelijk zijn twee kinderen geboren. Toen ik het mijn vrouw vertelde, was dat natuurlijk een schok. Voor haar familie, maar ook voor de mijne. Ik kom uit een streng christelijk traditioneel gezin. Maar we zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Zij ging met de kinderen in het nieuwe huis wonen dat op dat moment aan de Hollendewagenweg werd gebouwd. Ik bleef in het woongedeelte van de schuur. Zo konden we toch samen voor de kinderen zorgen. We houden nog altijd heel veel van elkaar, maar dan als vrienden."

Maar afgelopen zomer werd Gert plots bedreigd. Hij huurde een huis aan de Wijkersloot in Cothen voor zijn medewerkers. Dat huis brandde in juli af. Hij had de woning net gekocht, maar de verkoop was nog niet gepasseerd bij de notaris. "In die periode had ik een jongen bij me werken die thuis problemen had. Hij wilde scheiden van zijn vrouw. Hij was bang en ik heb hem geholpen. Omdat hij zijn auto uit het zicht kon parkeren aan de Wijkersloot en mijn personeel al in die woning woonde, kon hij daar wel bij. Er was een kamer vrij.

Vanuit de orthodox-christelijke omgeving van die jongen zijn toen verschillende bedreigingen geuit. Zo ben ik klemgereden en werd ik verschrikkelijk uitgescholden. Uiteindelijk is er zelfs een advocaat aan te pas gekomen omdat er steeds contact gezocht werd. Er werd gedacht dat ik die jongen had ontvoerd en dat ik hem zou besmetten met het homovirus. Ik wilde hem alleen helpen. Hij was een prima medewerker en ik wilde me juist buiten de familieproblemen houden." De jongen besluit uiteindelijk niet te scheiden van zijn vrouw. De relatie verbetert, ook met zijn schoonfamilie, maar dat gebeurt alleen op voorwaarde dat hij alle banden met Snitselaar verbreekt. De rust lijkt terug te keren.

Daarna werd Gert eind oktober opnieuw slachtoffer van een brand. Dit keer op zijn erf. Hij redt daarbij zelf de koeien die in een brandende stal staan. De schade bij die eerste brand valt mee, maar twee dagen later gaat het opnieuw mis. Op hetzelfde erf gaat zijn bedrijf Natures Best in vlammen op. Het is een bedrijf waar stro en hooibalen worden verpakt die geleverd worden aan supermarkten en tuincentra. "De jongen was toen al een tijd weg, dus het lijkt me sterk dat het dan vanuit die kant komt, toch?" Je kan het hele verhaal => HIER lezen.

Bron: rozegolf.nl

Dit bericht is gepost op 12 November, 2018 en 1757 keer gelezen.Reageer op dit bericht: