Uniek: eerste minderjarige veroordeelde van anti holebi wet vrijgesproken in Rusland.In Rusland is zopas voor het eerst een minderjarige homo jongen, die werd veroordeeld onder de gay 'propaganda' wet vrijgesproken. Sommige media schrijven dat hij de 1e minderjarige was die werd veroordeeld onder de anti holebi wet, maar dat klopt niet. Een eerste minderjarige werd al in 2014, een jaar na het invoeren van de wet veroordeelt, maar niet vrijgesproken, net zoals een tweede.

In juli van dit jaar werd de 16-jarige Russische Maxim veroordeeld wegens het 'promoten' van niet traditionele seksuele relaties, nadat hij op het Russische sociale netwerk VKontakte enkele foto's had geplaatst van schaars geklede mannen. Wat niemand had verwacht of had durven dromen, is het feit dat hij vrijdag door het hof werd vrijgesproken.

Maxim riskeerde een geldboete van 600 euro wegens overtreding van de anti homo wet uit 2013. Via een crowdfundactie had hij geld ingezameld om de boete te kunnen betalen, en hij had al een tekst klaar om op sociale media te plaatsen als veroordeelde. Het was daarom ook dat Maxim totaal overdonderd was toen hij hoorde dat het hof hem vrijsprak. Het hof oordeelde dat er onvoldoende bewijs is om vast te stellen dat hij schuldig is aan het 'promoten' van homoseksualiteit. Volgens Maxim's advocaat is de uitspraak een signaal dat holebi's & transgenders kunnen en moeten blijven strijden voor gelijke rechten. Het geld dat Maxim inzamelde gaat hij nu besteden aan de strijd tegen holebi- en transfobie.
LEES OOK
EERSTE MINDERJARIGE GESTRAFT ONDER ANTI HOLEBI WET IN RUSLAND - 2014
2de RUSSISCHE MINDERJARIGE VEROORDEELD, MAAR ZE SLAAT TERUG - 2015
RUSSISCHE HOLEBI JONGEREN SLAAN TERUG - 2015
30 HOLEBI'S HARDHANDIG OPGEPAKT TIJDENS MINI PRIDE IN RUSLAND + VIDEO - 2018
80% VAN DE RUSSEN NOEMT HOLEBI'S VERWERPELIJK - MET DANK AAN DE OVERHEID - 2018
HIV SITE VERBODEN & SITE OPROEP VERMOORDEN HOLEBI'S TOEGESTAAN IN RUSLAND - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2018 en 1724 keer gelezen.Reageer op dit bericht: