Man + man verbintenis zorgt voor lager stress level.Verbintenissen tussen mannen zijn goed voor de gezondheid en zorgen voor een lager stress level (het dalen van het stress hormoon). Dat blijkt uit nieuw onderzoek door de Duitse universiteit van Gottingen.

Iedereen weet ondertussen hoe nauw verwant apen zijn aan de mens. Het is dan ook door het bestuderen van apen, de voorloper van de mens, dat de onderzoekers ontdekte dat een verbintenis tussen mannen goed is voor de gezondheid. Uit het Duitse onderzoek bij berberapen, een van de soorten die gelijkaardige karakter eigenschappen hebben aan die van de mens, blijkt dat het stress hormoon van de mannetjes verminderd wanneer ze een verbintenis aangaan met een ander mannetje.

Maar wanneer de mannetjes bij andere leden van hun familie zijn gaat hun stress hormoon enorm de hoogte in. Dat komt vooral omdat wanneer mannetjes bij andere familieleden zijn, de mannetjes onder elkaar vechten om de aandacht van de vrouwtjes (wat ook gebeurd onder hetero mannen, maar dan natuurlijk niet letterlijk). Wanneer de berber apen mannetjes onder elkaar zijn gaan ze vriendelijk met elkaar om wat resulteert in het dalen van hun stress hormoon. En net omdat het karakter van de berber apen enorm overeen komt met dat van de mens, weet men dat ook het stress level van mannelijke mannen die een (diepe) verbintenis met elkaar aangaan daalt. Het spreekt vanzelf, dat vooral homo mannen met een partner veel gezondheidsvoordelen halen uit het dalen van hun stress hormoon. Maar ook hetero mannen met een diepe vriendschap zijn gebaat bij deze unieke reactie op elkaar wat betreft het voordeel van hun beider gezondheid.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 December, 2016 en 2253 keer gelezen.Reageer op dit bericht: