Homo's vaker het slachtoffer van een seriemoordenaar.
Een Britse top criminoloog zegt dat homo's vaker het specifieke doelwit zijn van serie moordenaars. David Wilson, Professor Criminologie aan de universiteit van Birmingham, deed zijn uitspraak tijdens een live discussie op de Britse Tv over de serie moordenaar Stephen Port, deze Britt zou meer dan 50 jonge homo's hebben vermoord.

Professor Wilson zegt dat vooral Britse homo's een zeer kwetsbare groep zijn van serie moordenaars in het Verenigd Koninkrijk, vooral ontstaan door homofobie. "Hoe de samenleving reageert op structurele omstandigheden, zoals homofobie, creëert de omstandigheid dat homo mannen kwetsbaarder zijn dan andere mannen en vrouwen. Hij voegde er aan toe, dat andere groepen in de marge van de samenleving, zoals sekswerkers, ook bijzonder kwetsbaar zijn voor aanvallen, waarbij ze vaak niet dezelfde reactie op de dood teweeg brengen bij mensen als andere groepen in de samenleving.

Wilson stelt ook dat de komst van sociale media en dating apps homo's nog kwetsbaarder maakt dan voordien waardoor de werkwijze van seriemoordenaars ook is veranderd. Wilson zegt dat seriemoordenaars het door sociale media en dating apps makkelijker hebben om slachtoffers te vinden in vergelijk met het tijdperk voor internet en dating apps. Het Verenigd Koninkrijk heeft in zijn geschiedenis opmerkelijk vaak te maken met seriemoordenaars van homo's, men denkt zelfs dat er in vergelijk met elders in de wereld, meer seriemoordenaars van homo's zijn in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel staan er twee Britse mannen terecht wegens moorden op homo's. Beide daders zochten en vonden hun slachtoffers via homo dating app's, voornamelijk via Grindr.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 November, 2016 en 2321 keer gelezen.Reageer op dit bericht: