Holebi kiest holebi zweet boven hetero zweet en omgekeerd.De meeste mannen ruiken liever naar een lekker luchtje dan naar zichzelf of, erger nog, naar zweet. Maar dat is onterecht, want een natuurlijke stof in mannelijk zweet, afkomstig van het hormoon testosteron, blijkt vrouwen aan te trekken en belangrijk te zijn in de keuze van (seksuele) partners. Een (nieuwe) studie brengt voor het eerst dezelfde resultaten voor holebi's.

Recent maakte men de resultaten bekend van een onderzoek uit 2015. Daarbij deed men voor het eerst onderzoek naar het effect van lichaamsgeur van homo's en biseksuele mannen op andere homo's en bi mannen, en van lesbiennes en biseksuele vrouwen op andere lesbiennes en bi vrouwen. Het onderzoek werd gedaan door Dr. Charles Wysocki van het Monell Chemical Senses Centre in Philadelphia. Bij het onderzoek waren zowel heteroseksuelen als holebi's betrokken.

De proefpersonen moest zich gedurende negen dagen wassen met on-geparfumeerde zeep en moesten vervolgens ook veel look, curry en komijn eten. Op een dag moesten ze wattenschijfjes onder hun oksels steken en werd dit opgeslagen als bron van hun lichaamsgeur. Nadien moesten de proefpersonen aan de wattenschijfjes ruiken en ze beoordelen in termen van aangenaamheid.

Wat de onderzoekers niet hadden verwacht is dat homo mannen en biseksuele mannen de zweet geur van andere homo's en biseksuele mannen verkozen boven die van hetero mannen en vrouwen. En dat lesbische en biseksuele vrouwen de geur van andere lesbische en biseksuele vrouwen verkozen boven die van hetero mannen en vrouwen. En tot slot hetero mannen vallen voor de geur van hetero vrouwen en hetero vrouwen voor de geur van homo mannen.

Dr. Wysoncki zegt dat de lichaamsgeur die je het meest verkiest niet afhangt van wie het afkomstig is, maar dat het wel bepaald wie je bent en vooral wat je seksuele geaardheid is. "Dat hetero mannen de lichaamsgeur van homo's het minst aantrekkelijk vinden, en dat homo's de geur van hetero mannen het minst aantrekkelijk vinden, toont aan dat seksuele geaardheid een grote rol speelt bij de keuze van (seksuele) partners.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 August, 2016 en 2183 keer gelezen.Reageer op dit bericht: