Amerikaans marinier dreigt met aanslag op homoclub + New Yorkse politie onderzoekt bedreigingen tegen holebi's.Momenteel worden twee aparte zaken in de Verenigde Staten onderzocht waarbij de holebi gemeenschap wordt bedreigd met een aanslag gelijk aan die van de schietpartij in Orlando. In de ene zaak gaat het om Amerikaanse mariniers, in de andere zaak gaat het om tal van bedreigingen in New York waarbij al een verdachte werd opgepakt.

In de eerste zaak is het Amerikaanse leger een onderzoek gestart tegen twee mariniers die op Facebook er mee dreigde een homobar aan te vallen. Op een foto staat een marinier in uniform met een wapen met daaronder de tekst: 'Coming to a gay bar near you'. Het in Californië gevestigde Marine Expeditionary Force neemt de bedreiging zeer ernstig en zegt dat ondertussen de man op de foto is geïdentificeerd, evenals de man die de foto plaatste op een privé Facebookpagina voor Amerikaanse mariniers. Verdere details worden niet vrijgegeven gezien het onderzoek nog loopt. Wel is ondertussen duidelijk dat het niet om een grap gaat, en dat beide mariniers geen banden hebben met terroristen en geen vreemde roots hebben. De Amerikaanse legertop laat weten dat ze geen enkele vorm van bedreigingen of discriminatie tolereren.

In de tweede zaak gaat het om New York. Daar is een onderzoek gestart naar een aantal bedreigingen tegen de holebi gemeenschap. Volgens de politie werden er al tal van briefjes met dreigingen gevonden onder de ruitenwissers van geparkeerde auto's in de holebi uitgaansbuurt. Op de briefjes dreigt men met een aanslag gelijk aan die van Orlando. Ondertussen is er een man opgepakt. Het gaat om de 40-jarige Justin Rice die in de holebi uitgaansbuurt riep dat er een aanslag zal volgen in Orlando stijl. De man heeft geen banden met terroristen en heeft geen vreemde roots. De New Yorkse politie zegt de bedreigingen zeer ernstig te nemen, vooral ook gezien het feit een bepaalde homobar al tal van anonieme telefoontjes kreeg waarin wordt gedreigd met een bloedbad.
LEES OOK
HOMOFOBE SCHIETPARTIJ IN HOMOCLUB IN MEXICO
HETERO'S VORMDEN KETTING VAN LIEFDE BIJ BEGRAFENIS SLACHTOFFER ORLANDO TEGEN HOMOFOBEN
MELISSA ETHERIDGE BRENGT SONG OVER SCHIETPARTIJ IN ORLANDO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 June, 2016 en 2307 keer gelezen.Reageer op dit bericht: