Homo bears hebben lager zelfbeeld dan andere homo's.
Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat homo's die zichzelf identificeren als bears (beren) een lager zelfbeeld hebben en sneller risicovolle seks hebben dan andere homo's. Het onderzoek werd gedaan door de universiteit van Miami die de focus legde op de bears cultuur in de Verenigde Staten.

Uit het onderzoek blijkt dat homo bears vooral een lager zelfbeeld hebben omdat ze zowel door sommige homo's als door hetero's niet worden aanvaard als homo's, wat alles te maken heeft met het stereotiepe vooroordeel als zijnde, dat elke homo vrouwelijk, zacht en modebewust is of moet zijn. En homo bears zijn net het tegendeel. Uit het onderzoek blijkt ook dat homo bears een beter zelfbeeld en zelfvertrouwen krijgen, wanneer ze zich omgeven met andere homo bears, omdat ze dan enkel in aanraking komen met homo's, die net als zijzelf erg mannelijk zijn. Het vaker onveilige seks hebben zou eveneens te maken hebben met een lager zelfbeeld, vooral wanneer de homo bears, zich (nog) niet begeven onder de andere bears, waardoor ze sneller geneigd zijn toch met iemand seks te hebben uit angst om anders niet te worden aanvaard vanwege hun uiterlijk en vooral minder slanke lichaamsbouw.

Ter info Homo bears zijn stevig gebouwde en vooral erg behaarde mannen. Binnen de groep homo bears zijn er nog verschillende groepen te onderscheiden, zo zijn er de musclebears, mannen die een massief en behaard lichaam hebben en opvallen door veel spiermassa. Daarnaast zijn er ook chubbybears, mannen die erg behaard zijn maar verder gezet tot dik. En dan zijn er ook nog daddybears, meestal oudere behaarde mannen met als subgroep de polar bears die gewaardeerd worden om hun zilvergrijze (overdadige) beharing. Tot slot zijn er nog de cubs, letterlijke jongeren, dat zijn veelal nog erg jonge mannen die al wel de trekken van een bear vertonen maar zogenaamd nog wat moeten rijpen. Ook in België en Nederland zijn er plaatsen waar homo bears samen komen en in Nederland wordt er sinds 2014 elk jaar een Bear Pride georganiseerd, naar voorbeeld van de Verenigde Staten. In België komen bears ook soms samen in clubs waar homo fetisj komen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 May, 2016 en 4746 keer gelezen.Reageer op dit bericht: