Meerderheid Amerikanen is tegen anti transgender wetten.

Uit een Amerikaans onderzoek door CNN blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen tegen anti transgender wetten zijn, zoals deze recent door enkele Republikeinse politici in sommige staten werden ingevoerd.

Bijna 50% van de Amerikanen is vierkant tegen een anti transgender wet zoals ingevoerd in enkele staten dit jaar. Deze wetten verbieden transgenders gebruik te maken van het toilet behorende bij hun "nieuwe" gender. Verder blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen voorstander is van gelijke rechten en beschermende wetten voor transgenders. De onderzoekers stellen dat de uitvoerende anti transgender en anti holebi Republikeinse politici ingaan tegen de mening van hun kiezers, en dat blijkt vooral uit het opmerkelijke feit, dat die Republikeinse kiezer erg verdeeld is over de anti transgender wetten.

49% van de Republikeinse kiezers is tegen de wet die transgenders verbied gebruik te maken van het toilet behorende bij zijn of haar "nieuwe" gender, en eveneens 49% is voorstander van de wet. Uit eerder onderzoek bleek al dat Republikeinse kiezers het steeds vaker niet eens zijn met de Republikeinse politici, vooral wat betreft de gelijke rechten van zowel transgenders als holebi's. Dat heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer Amerikanen iemand kennen die transgender of holebi is. Uit het onderzoek van CNN blijkt dat 45% van de Amerikanen een transgender in de familie of vriendenkring heeft, en dat 58% van de Amerikanen een homo of lesbienne in de familie of vriendenkring heeft.

LEES OOK
REPUBLIKEINSE KIEZERS STAAN VAKER NIET ACHTER ANTI HOLEBI & TRANS STANDPUNTEN POLITICI
FACE TO FACE GESPREK VERANDERT SNELLER MENING VAN MENSEN OVER TRANSGENDERS + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 May, 2016 en 2341 keer gelezen.Reageer op dit bericht: