Vooral vrouwen en jongeren aanvaarden transgenders.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat Amerikaanse transgenders het meest aanvaard worden door vrouwen en jongeren. Dat werd vooral duidelijk door de vraagstelling of mensen problemen hebben met het feit dat transgenders gebruik maken van het toilet dat behoort bij hun "nieuwe" gender.

Het onderzoek werd gedaan door Reuters/Ipsos. Op de vraag mag een transgender het toilet gebruiken behorende bij zijn of haar "nieuwe" gender, zegt 65% van de jongeren tussen 18 en 29 volmondig ja. Verder zegt ook 45% van de vrouwen en 35% van de mannen ja. In het algemeen bekeken zei 44% ja en 40% nee, anderen hadden geen mening. Er werd ook een verdeeldheid opgemerkt tussen de politieke achtergrond van Amerikanen, waarbij 57% van de Amerikanen die Democratisch stemmen ja zegt, tegenover slechts 20% van de Amerikanen die Republikeins stemmen. Niet opmerkelijk want het zijn de Republikeinse politici die de wetten invoeren waarbij transgenders wordt verboden gebruik te maken van het toilet behorende bij hun "nieuwe" gender.

Gender identiteit is relatief nieuw zeggen de onderzoekers, en ondanks een verdeeldheid over het toilet gebruik van transgenders, moeten activisten de resultaten van dit onderzoek positief bekijken. Want zo stellen de onderzoekers, dit toont een vooruitgang aan in meer aanvaarding van transgenders, gelijke rechten en beschermende wetten. De gelijke rechten vooruitgang van holebi's door de doorsnee Amerikaan is destijds ook begonnen met verdeeldheid en is de laatste jaren sterk vooruit gegaan. Dat gaat nu volgens de onderzoekers ook gebeuren betreffende de gelijke rechten vooruitgang en bescherming van transgenders, want eerder bleek ook al dat steeds meer Amerikanen beseffen dat ook transgenders beschermende wetten nodig hebben en gelijke rechten verdienen.
LEES OOK
POSITIEVE UITSPRAAK IN DEBATTEN ROND TOILET GEBRUIK TRANSGENDERS IN DE VS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 April, 2016 en 2334 keer gelezen.Reageer op dit bericht: