Homo kortfilm na 4 jaar opnieuw in de belangstelling en meteen superhit + video.In september 2012 kon je bij holebi info lezen over de Nederlandse kortfilm: 'Ruben' van filmmaker en regisseur Thijs Verhoeven. De film gaat over een jongen die op school gepest wordt omdat hij homo is. Sinds kort staat de film terug in de belangstelling nadat er in maart van dit jaar een versie op YouTube verscheen met Engelse ondertitels. Daarbij is bijzonder dat op zeer korte tijd meteen de magische grens van 1 miljoen hits bereikt werd, en ondertussen is de film alweer 1.328.462 bekeken en blijft het aantal stijgen.

Maker Thijs Verhoeven is erg blij met de nieuwe aandacht die zijn kortfilm ineens weer krijgt, en zegt dat 'Ruben' eerder wel al duizenden keren was bekeken, maar sinds de film ondertiteld is, en door een Amerikaanse student op YouTube werd gedeeld, is alles in een stroomversnelling geraakt. De versie die Engelse ondertitels heeft gekregen heet wel: 'Ruben en Mike', en niet enkel 'Ruben' zoals de Nederlandse originele versie. Verder is het gehele verhaal hetzelfde. De film die in 2012 uitkwam werd gemaakt als voorlichtingsfilm voor Nederlandse middelbare scholieren waarbij ook een lespakket hoort, en heeft als doel homoseksualiteit meer bespreekbaar te maken onder jongeren. Het film thema gepest worden als holebi op school blijft eigentijds.

De makers zien de hernieuwde populariteit van de film als een mooie erkenning voor hun werk. Dat nu ook het grote publiek ons werk weet te vinden, zien we als prachtig compliment, zegt Hans van der Hulst van productiebedrijf Global Film Factory. Het verhaal: De 14-jarige Ruben is zich bewust aan het worden van zijn seksuele geaardheid en zit daarmee erg in de knoop. Door een date met Mike voelt hij voor het eerst echte gevoelens van liefde voor een andere jongen. Wanneer enkele jongens op zijn school er achter komen dat Ruben homo is beginnen ze hem te pesten waarbij het zelfs uitdraait op mishandelingen. Het einde van de film toont ontwapende emoties, liefde en hoop voor een mooie toekomst. De rol van Ruben wordt gespeeld door Erick Brons, enkele van zijn pestkoppen worden gespeeld door: Neil van der Hulst en Luca Borsato. Hieronder de kortfilm met Engelse ondertiteling. (Versie zonder Engelse ondertitels kan je bekijken via: http://www.defilmruben.nl).holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 April, 2016 en 3274 keer gelezen.Reageer op dit bericht: