6-jarige wilde haar penis afsnijden omdat ze geen jongen wil zijn.Tegenwoordig worden transgenders meer aanvaard dan vroeger. Er is weliswaar nog een lange weg te gaan, maar langzaam, met dank aan de media, krijgen mensen die niet transgender zijn een beter idee over wat het betekent wanneer iemand transgender is. Net zoals dat destijds ging rond de seksuele geaardheid van mensen. De laatste jaren komen er ook steeds meer verhalen in de media waaruit blijkt dat transgenders, net als homo's en lesbiennes vaak al op erg jonge leeftijd weten dat ze "anders" zijn.

Al in 2012 kon je bij holebi info het verhaal lezen van de 5-jarige Izzy. Die op een bepaald moment zelfmoord wilde plegen omdat hij eerst van zijn ouders geen meisje mocht zijn. Vandaag brengt holebi info het verhaal van de 6-jarige Briella, een transgender meisje die zo depressief was omwille van het feit dat ze geen echt meisje zou worden dat ze probeerde haar penis af te snijden. De 6-jarige Briella uit Australiƫ werd ondertussen gediagnosticeerd met genderdysforie wat wil zeggen dat ze daadwerkelijk transgender is.

De moeder van Briella vertelt dat haar dochter erg boos was toen ze hoorde dat ze later zou worden zoals papa, met gezichtshaar, een zware stem, kortom, dat ze zou uitgroeien tot een volwassen man. "Ze werd zelfs hysterisch en huilde uren aan een stuk waarbij ze zich steeds luidop afvroeg waarom ze niet geboren was als meisje. Ook vroeg ze wanneer die penis zou verdwijnen", aldus mama Kim. Op een bepaald moment dreigde Briella ook nog ernstig ziek te worden omdat ze op school weigerde naar het toilet te gaan, omdat ze naar de jongens toiletten moest, en ze weigerde ook om te drinken zodat ze niet hoefde te plassen met die penis.

Toen Briella steeds ongelukkiger werd besloot het gezin hulp in te schakelen en kwamen ze terecht bij dokters en psychiaters met kennis van zaken over kinderen met genderdysforie. Na vele bezoeken aan de dokters en psychiaters werd er besloten dat Briella mocht overgaan tot een transitie van jongen naar meisje. Natuurlijk is ze nog te jong om daadwerkelijk al veel te veranderen. Momenteel beperkt alles zich enkel tot kleding en een andere naam. Pas wanneer Briella naar de pubertijdsjaren gaat kan er eventueel worden gestart met pubertijdsremmers, iets waar de moeder van Briella pas over wil praten met haar dochter als het bijna zover is.

LEES OOK
DOCU OVER 13-JARIGE TRANS JONGEN WON BAFTA CHILDERENS AWARD + VIDEO (2015)
TRANSGENDER KINDEREN ZIJN EVEN GEWOON ALS ANDERE KINDEREN (2015)
13-JARIGE KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST OP SCHOOL + VIDEO (2015)
14-JARIGE TRANSGENDER KRIJGT EIGEN TV SHOW + 3 VIDEO'S (2015)
VIDEO OUDERS VAN TRANSGENDER KINDEREN VERTELLEN + 2 VIDEO'S (2015)
14-JARIGE TRANSGENDER IS GEZICHT VAN CLEAN & CLEAR + VIDEO (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 February, 2016 en 3093 keer gelezen.Reageer op dit bericht: