Paus en Russische Patriarch tekenen verklaring tegen homohuwelijk.
Paus Franciscus had een historische ontmoeting met Patriarch Kirill, hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk. Het was de eerste keer in duizend jaar dat de leiders van de westers en de oosterse kerk elkaar ontmoeten. En meteen werd er ook een statement uitgebracht tegen het homohuwelijk, die een 30 pagina tellend document omvat, ondertekend door beide kerkleiders.

Zowel Paus Franciscus als Patriarch Kirill, zijn van mening dat een huwelijk enkel kan en mag tussen een man en een vrouw, en dat familie (hetero) waarden zeer belangrijk zijn. Patriarch Kirill ging nog een stap verder en noemde de aanvaarding van het homohuwelijk in het Westen een symptoom van de Apocalyps. Daarnaast lieten de kerkleiders ook nog weten dat ze bezorgd zijn over de bedreiging van religieuze vrijheid van christenen, en roepen ze gelovigen op meer uit te komen voor hun geloof.

Ook zeiden de kerkleiders bang te zijn dat de Bijbelse traditie van het vader en moederschap, als afzonderlijke roeping van de man en vrouw in het huwelijk, verbannen zal worden door het publieke geweten, waarmee ze onrechtstreeks doelden op het feit dat ze beide gekant zijn tegen homo's en lesbiennes die kinderen adopteren. Het was eerder al bekend dat Paus Franciscus een tegenstander is van het homohuwelijk. En de Russische Patriarch Kirill was in 2013 een sleutelfiguur bij de invoering van de zogenaamde gay 'propaganda' wet in Rusland.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 February, 2016 en 5080 keer gelezen.Reageer op dit bericht: