Zogenaamde positieve stereotypen over homo mannen kunnen schadelijk zijn.
Stereotypen over homo's, die algemeen aanvaard zijn onder heteroseksuelen, zoals dat ze erg modebewust, grappig en zeer emotioneel zijn, zijn voor sommige homo mannen schadelijk. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Door populaire Tv series zoals Sex and the City en Will & Grace, worden stereotypen als homo's zijn grappig, modebewust en erg emotioneel vaak in de spotlights gezet. Ashley Brooks, auteur van de studie stelt dat deze zogenaamde positieve stereotypen eerder een negatief effect hebben op homo's dan een positief. Ze stelt verder dat stereotypen homo's neer zetten als eendimensionale figuren, tegenwerkt dat mensen iemands werkelijke persoonlijkheid zien.

"Men ziet vaak de homo als de beste vriend van een hetero vrouw in een populaire Tv serie. Wat op termijn ook in het echte leven werd door getrokken, en ondertussen als zeer aanvaardbaar wordt gezien. Met andere woorden, veel mensen denken dat elke homo een beste hetero vriendin heeft, en dat elke homo zeer modebewust, emotioneel en grappig is. Maar waar men niet bij stilstaat, is het feit dat dit in het echte leven vaak niet waar is. En dat homo's die niet voldoen aan deze stereotypen, vaak gemarginaliseerd worden omdat ze niet voldoen aan het beeld van de stereotype homo, die veel heteroseksuelen hebben. Op termijn kan dit psychologisch schadelijk zijn voor deze groep homo mannen, stelt de onderzoekster. Het is dus beter om stereotypen te laten varen, en te leren dat homo mannen even divers zijn als hetero mannen, waar ook niet elke man hetzelfde is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 February, 2016 en 4422 keer gelezen.Reageer op dit bericht: