BOEKEN TIPS LESBISCH THEMA

Lesbische boeken tipsALLAH HEEFT ONS ZO GEMAAKT - liefde tussen vrouwen - 2011 - Auteur: Khadija Arib - Uitgeverij: Balans. - Vier verhalen van lesbi moslim vrouwen. - Yasmine uit Egypte - Nadia uit Marokko - Louiza uit Irak en Souad geboren in Nederland met Marokkaanse roots.


AAIBARE DOOD, een - 2011 - Auteur: Annemieke Bergfeld
Silvia en Veronique zijn een koppel met twee puber kinderen. Ze gaan op vakantie naar Frankrijk en huren daar een huisje. Maar ze worden niet aanvaard in het dorpje en de verhuurster, een vrouw met oude echtgenoot en twee zonen, waarvan één met het syndroom van Down werkt ook tegen. Wat een leuke vakantie moest worden draait uit op een drama.


BLOEDKORALEN - 1999 - Auteur: Rita Muilwijk - Uitgeverij: Meulenhoff - Jeugdboek
Over de onbevangen vriendschap tussen twee pubers, hartsvriendinnen: voor een van hen is het meer dan vriendschap, het is zuivere liefde, afgekapt als haar klasgenootje bij een ongeluk sterft.


BINGO - 1997 - Auteur: Rita Mae Brown - Uitgeverij: Ooievaar. - Vervolg op het boek: Koningin van Amerika. Een lesbische journaliste beleeft dolle verhalen in een klein plaatsje ten zuiden van de Verenigde Staten.


BORDERLINER - 2004 - Auteur: Caroline Kraus - Uitgeverij: Archipel.
Caroline, 23, vindt in San Francisco een baantje in een boekhandel in San Francisco, waar ze de lesbische Jane ontmoet. Snel gaan ze samen wonen, maar dan merkt Caroline dat Jane eigenlijk een gestoord persoontje is en borderline heeft.


BRUIDEN VAN BRANCA, de - Auteur: Diet Verschoor - Uitgeverij: Holland b.v - Jeugdboek.
Al maanden wordt over niets anders gepraat bij Branca (16) thuis. Haar zus Carlyn gaat trouwen. Een echte bruiloft: witte bruidsjurk, ringen, strandfeest, en... twee bruiden! En Carlyn lijkt gelukkig met Marte. Na het feest gebeurt iets vreemds. Marte's neefje vindt een fotorolletje, dat Marte in een ander daglicht stelt.


BITTERKOEKJES - 2005 - Auteur: Claire Mazzard - Uitgeverij: de Eenhoorn - Jeugdboek.
Colline (16) ontdekt dat ze op meisjes valt. Tijdens een spreekbeurt valt ze als een blok voor Sara. Nu wacht haar de moeilijke taak haar ouders, vriendin en jeugdvriend te vertellen over haar lesbische gevoelens.


CAROL - 1991 - Auteur: Patricia Highsmith - Uitgeverij: Sirene.
Het lesbische liefdesverhaal van Carol, uit 1952, over de affaire tussen een getrouwde vrouw en een verkoopster


DOODGEWOON MEISJE - 2012 - Auteur: Tamara de Vos - Uitgeverij: Boekscout. - Jeugdboek.
Emily is een meisje van 16 die in haar examenjaar zit van het VMBO. Maar gedurende het jaar verandert alles. Mensen beginnen haar te pesten en alsof dat nog niet genoeg is, gaat thuis ook alles mis. Als een paar mensen uit haar klas ontdekken dat Emiliy lesbisch is, halen ze een nare streek uit.


DROOMTUIN - 2010 - Auteur Ingrid Kluvers - Uitgeverij; Moon.
Joop heeft twee moeders en twee vaders, een leuke oma en goede vrienden. Ze krijgt de hoofdrol in een schoolmusical maar wordt dan ernstig ziek. In het ziekenhuis ontmoet ze een leuke jongen. In het vervolg op dit boek: En ik dan? krijgt Joop zelf te maken met lesbische gevoelens.


EN DAAR WAS ZE - 1992 - Auteur: Susan de Boer - Uitgeverij: ?
Als Katinka verhuist denkt ze een sombere toekomst tegemoet te gaan. Haar leven lijkt leeg, nu haar relatie is verbroken. Maar dan...


EN IK DAN? - 2014 - Auteur: Ingrid Kluvers - Uitgeverij: Moon - Jeugdboek. - Vervolg op het boek Droomtuin.
Joop (13) heeft twee vaders en twee moeders. Ze vindt het knap lastig dat zoveel ouders zich met haar bemoeien als enig kind. Als ze via Facebook in contact komt met Emma, breekt er een verwarrende periode aan. Joop raakt overrompelt door haar emoties; wat zijn die kriebels in haar buik? Ze besluit het niemand te vertellen, niet eens haar beste vriendinnen Juul en Mees.


FAIR PLAY - 2018 - Auteur: Tove Jansson - Uitgeverij Singel
Mari en Jonna zijn twee vrijzinnige vrouwen op leeftijd. De een is schrijfster, de ander kunstenares, allebei wonen ze in hun eigen appartement in hetzelfde gebouw in Helsinki. Overdag werken ze in hun eigen huis, 's avonds kijken ze samen oude Franse films, en de zomers brengen ze door in hun huisje op een piepklein onbewoond eiland voor de Finse kust.


FLYNN - 2011 - Auteur: Joanne Horniman - Uitgeverij: LaVita Publishing.
Anna (19) is bang dat niemand ooit van haar zal houden tot ze Flynn ontmoet. Vanaf dat moment zijn de 2 samen. Ze zwemmen, eten bananencake, hebben lol en zijn tot over hun oren verliefd. Maar er is iets met Flynn: het ene moment is ze volkomen onbereikbaar, het volgende moment staat ze bij Anna voor de deur alsof er niets aan de hand is.


GEZICHT IN DE MENIGTE - 2013 - Auteur: Karin De Slegte - Uitgeverij: Gigaboek.
Katrien denkt een gelukkig leven te hebben: een lieve man, twee schatjes van kinderen en een leuke baan als actrice. Dan op een dag ziet ze een vrouw tussen het publiek staan die haar aandacht trekt. Ze raakt geïnteresseerd in deze vrouw en ontdekt dat haar leven met haar man niet zo idyllisch is als het leek.


GITAARSOLO - 2005 - Auteur: Christel Miller - Uitgeverij: Lady.
Hoe een verwaarloosd kind opgroeit tot een succesvol gitariste, en hoe overmatig drank misbruik haar valkuil blijkt te zijn. Dan ontmoet ze haar grote liefde, een vrouw die haar niet in de steek laten zal.


HENRIETTA IS MIJN GEHEIM - 2007 - Auteur: Maja Hjertzell - Uitgeverij: Manteau - Jeugdboek.
Meisje Max is verliefd op Henrietta, maar durft dit niet te laten zien. De gedachten aan en het verlangen naar deze geliefde worden steeds heviger. Met een beetje geluk geven vrienden wel een voorzet, misschien is het dan minder moeilijk om de stap te zetten.


IK VROUW VAN JOU - 2018 - Auteur Joyce Everink en Scarlet Hemkes - Uitg: Splint media
Scarlet en Joyce weten als geen ander dat het leven vreemd kan gaan. In "Ik Vrouw van Jou' blijft geen onderwerp onbesproken en taboes worden doorbroken. Nadat een ludieke video met een oproep voor een zaaddonor viral ging, ontvingen zij meer dan 500 mails van uiteenlopende mannen. Aan de hand van deze berichten bespreekt het bekende YouTube koppel op intieme en humoristische wijze de hoogte- en dieptepunten uit hun leven.


IN HAAR TIJD - 1988 - Auteur: Rita Mae Brown - Uitgeverij: Ooieaar.
In New York beleven een vrouwelijke hoogleraar in de kunstgeschiedenis en een veel jongere overtuigde feministe een stormachtige relatie


JUNA - 2007 - Auteur: Kim Vaneerdewegh - Uitgeverij: de Standaard.
De 20-jarige Juna wordt verstoten door haar moeder. Een lesbische dochter! Juna wordt op internaat gestuurd. Ze ziet de toekomst somber in. Maar dan leert ze de verlegen Siri kennen en ze is op slag verliefd, maar Siri is hetero.


KONINGIN VAN AMERIKA - Lesbische bestseller - 1978 - Auteur: Rita Mae Brown - Uitgeverij: Ooievaar.
Het chronologisch opgebouwde verhaal van drie generaties vrouwen. De hoofdfiguren zijn twee zusters met een haat-liefde-verhouding.


KROKODILLENGAT, het - 2007 - Auteur: Saskia Wieringa - Uitgeverij: LaVita Publishing.
Tommy is lesbisch en journaliste. In Jakarta belandt ze in de wereld van overlevende van de genocide. Waarom zijn zij nog steeds gestigmatiseerd, waarom wordt hun leven beheerst door schaamte?


KUSSEN TUSSEN PITA EN FRIET - 2010 - Auteur: Evelien van Landeghem - Uitgeverij: Abimo - Jeugdboek.
Maite is geboren zonder stem. Het liefst van al droomt ze weg in haar eigen schrijfsels. Dat verandert als ze de Turkse Moonisah leert kennen; Er ontluikt een voorzichtige liefde, die ontaardt in een passionele relatie. Maar in het openbaar mogen ze hun liefde niet uiten; stel je voor dat hun vaders dat te weten zouden komen. Dat zou een schande zijn en het einde van hun relatie betekenen.


LIEF EN LEF - 2010 - Auteur: Nine Cornelissen en Miriam Van Damme - Uitgeverij: Linkeroever.
Noortje, een jonge lesbische vrouw, gaat op zoek naar de liefde. Ze vindt haar soulmate in Frederica, een stoere, jonge vrouw. De twee worden stapelverliefd en lijken voor elkaar gemaakt.


MANNENPAKKEN - VROUWENHAKKEN - 2014 - Auteur: Jessica Maes en Suzanne Slotboom - Uitgeverij: Palmslag
De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet...? Of wel? Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op.


MEER VRIJAGES - 2013 - Auteur: Pia Fraus - Uitgeverij: Epo
Net zoals in Vrijages, Pia's eerste bundel erotische kortverhalen, beleeft een ondefinieerbare ik-persoon een rist erotische ontmoetingen met een aantal vrouwen - Seks is kunst en ik heb er talent voor. Eens ik me daarvan bewust was, had ik maar één ambitie meer. Beter worden. De beste minnares zijn. Amore et labore.


MEISJES KLEEDKAMER, DE - 2017 - Auteur: Karen Connelly - Uitgever: Querido
Seks. Dat is het enige wat ontbreekt in het drukke maar gezegende leven van Eliza Keenan, moeder van twee zoontjes, gelukkig getrouwd met een hoogleraar in de wiskunde en mede-eigenaar van de chicste bloemenzaak van Toronto. Want wie heeft er tijd of energie voor seks tussen alle dagelijkse verplichtingen door? Tot Eliza op een dag een prachtige jonge vrouw in de meisjeskleedkamer van het zwembad bespiedt. De relatie die al snel tussen hen ontstaat doorbreekt veel taboes en brengt niet alleen Eliza’s eigen veilige bestaan in gevaar, maar ook dat van haar gezin en haar minnares.


MIDDAGZWEMMERS - 2018 - Auteur: Jocelyn Vreugdenhil - Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Komisch drama over een lesbisch stel met een kinderwens dat op zoek gaat naar een donor. Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze besluiten samen een kind te krijgen. Vol vertrouwen beginnen ze aan de zoektocht naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een?


MIJN MOEDERS ZIJN LESISCH EN IK BEN OOK NORMAAL - 2000 - Auteur: Odiel Reef
Uitgeverij: Sjaloom - Jeugdboek.
Hoe is dat nu als je twee moeders hebt? Bente heeft er nooit zo over nagedacht, maar nu ze verhuisd is en op de middelbare school zit komen er plots vragen in haar op, wie zou haar vader zijn? hoe kom je erachter of je zelf hetero bent of niet?


NIEMANDSLAND - 2001 - Auteur: Marjolein Houweling - Uitgeverij: L.J Veen.
Als Chris na haar scheiding Doris tegen het lijf loopt, ontwikkelt zich een heftige relatie, waarin Chris een dominante soms zelfs een gewelddadige rol speelt. Chris is als politiepsychologe bezig een profielschets van een serieverkrachter op te stellen. Maar dan...


ONDERHUIDS - 2012 - Auteur: Suzanne Gerding - Uitgeverij: LaVita Publishing.
Floor is gehuwd met een man en heeft twee kinderen. Ze is psychologe en vraagt zich de laatste tijd steeds vaker af wat er zou gebeurd zijn als ze jaren geleden, een andere keuze had gemaakt.


PASO DOBLE - 1987 - Auteur: Megchel J Doewina - Uitgeverij: Furrie.
Twee goed van de tongriem gesneden vrouwen leren elkaar kennen bij een voetbalwedstrijd van NEC. Dat mondt uit in een gecompliceerde relatie.


RAUW - 2009 - Auteur: Dia Huizinga - Uitgeverij: Fingerinthedyke
Rauw is een wonderlijke liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in de Amsterdamse lesbische vrouwenkraakscène, begin jaren tachtig.


RUBY FRUIT JUNGLE - the adventures of Molly Bolt - Lesbi klassieker - 1973 - Auteur: Rita Mae Brown - Uitgeverij: Bantam.
Een pittig openhartig meisje is al vroeg geïnteresseerd in seks, zo ontdekt ze dat vrijen met meisjes haar meer zegt dan vrijen met jongens. Een geestig, gevoelig en dikwijls ontroerend verhaal over een meisje dat haar "anders zijn" aanvaardt, er voor uit komt, van het leven wil genieten, maar er ook moeite wil voor doen.


SARA - 2004 - Auteur: Ingeborg R Heck - Uitgeverij: Gopher.
Sara vindt op latere leeftijd de liefde, als ze de apotheek assistente Claire ontmoet. 'Sara was de wanhoop nabij; van haar ijzeren zelfdiscipline was niets meer over. Met haar praktijk ging het goed en financieel had ze niets te klagen. Ze was altijd alleen geweest en had daar geen problemen mee, maar sinds die avond dat ze samen met Claire naar de bibliotheek was geweest, was haar leven veranderd in een chaos


STAAL - 2014 - Auteur: Silvia Avallone - Uitgeverij: de Bezige Bij.
Anne en Francesca zijn beiden 13 jaar, ze wonen in het zelfde flatgebouw in Italie in een kleine industriestad aan de kust, met uitzicht op een rijke buurt die onbereikbaar is voor de twee. Op de drempel van hun volwassenheid nemen ze afscheid van hun vertrouwde leven en begint alles te draaien om het verlangen om als vrouw bewonderd te worden. In de arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.


TWEE MEISJES - TURKSE - 2010 - Auteur: Perihan Magden - Uitgeverij: Athenaeum-Polak & Van Gennep uitgeverij - Jeugdboek.
In Istanbul groeien twee totaal verschillende tienermeisjes op. De ongelukkige Behiye lijdt onder haar driftbuien en depressies. Ze schaamt zich voor haar overgewicht en voor het conservatieve gezin waarin ze gevangenzit. Handan is haar tegenpool: mooi, lief en vrolijk. Ze leeft in vrijheid bij haar knappe maar labiele moeder Leman. Meteen bij hun eerste ontmoeting zijn de meisjes gek op elkaar.


TYPISCH WIJNTJE - 2010 - Auteur: Katherine Forrest - Uitgeverij: Femf
een groep vrouwen houdt skivakantie, waar de mooie, succesvolle Lane de kamer delen moet met de kwetsbare Diana. Een avond vol spel en wijn wordt een openbaring voor de schuchtere Diana.


VERLIEFD ZIJN IS EEN RAMP - 2003 - Auteur: Caja Cazemier - Uitgeverij: Ploegsma - Jeugdboek.
Myra ontdekt dat haar vriendin Jessica, die er geen geheim van maakt dat ze op meisjes valt, veel meer voor haar betekent dan ze wil toegeven


WASMIDDEL REGENDRUPPELS ZEEPBELLEN - 2004 - Auteur: F.X Van Geenen - Uitgeverij: Ijzer.
Een theologe en een soapster worden heimelijk verliefd. Hoe lang houdt een wetenschapster het uit met een soapactrice? Of andersom?


WITTE HUIZEN - 2018 - Auteur: Amy Bloom - Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
‘Ik ben nooit jaloers geweest op een echtgenoot of een echtgenote, tot ik Eleanor leerde kennen. Vanaf dat moment zou ik alles wat ik ooit had gehad, ieder ritje in een limousine, ieder naakt zwempartijtje, iedere naamsvermelding of onbezorgde wandeling, hebben geruild voor wat Franklin had, de polio incluis.’


ZIJ EN HAAR - 2004 - Auteur: Dirk Bracke - Uitgeverij: Infodok - Davidsfonds. - Jeugdboek.
2 jaar geleden: Margaux verongelukt.Toch is Eve haar niet vergeten. Op de speelplaats brengen de blikken van Céline, een laatstejaars, Eve in de war. Als Tibo verliefd wordt op Eve, laat zij zich door hem inpalmen; maar het klikt niet echt. Eve fantaseert meer over Margaux. En dan is er nog de mooie Céline


ZUSTER LIEFDE - 2018 - Auteur: Mieke Philippi - Uitgeverij: Pink Novels
Statusverandering na statusverandering ziet Sophie haar vrienden een relatie krijgen. Maar waar blijft haar prinses op het witte paard? Haar ietwat slechte zelfbeeld en neiging om snel verliefd te worden helpen niet mee de ware te vinden. Haar toekomstbeeld lijkt helemaal in duigen te vallen als ze een brief van haar school krijgt dat ze misschien moet stoppen met haar opleiding tot verpleegkundige. Juist dan blijkt het avontuur te beginnen. Op een plek waar ze het nooit verwacht had.

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 February, 2016 en 7545 keer gelezen.Reageer op dit bericht: