FILM TIPS TRANSGENDER & TRAVESTIE THEMA

Film tips met transgender en travestie thema
ADVENTURES OF PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT - 1994
Showgirls Felicia, Bernadette en Mitzi (2 travestieten + 1 trans) rijden in hun kleurrijke bus Priscilla naar een gat in de Australische woestijn. Het begin van een reis vol komische, bizarre en gevaarlijke avonturen.


ALL ABOUT MY MOTHER - 1999
Na het overlijden van haar zoon gaat Manuela de vader van haar kind zoeken, met wie ze uit nood brak. Die man weet niets van zijn vaderschap en blijkt nu als vrouw door het leven te gaan.


ALBERT NOBSS - 2011
Ierland, 19de eeuw. Albert is een verlegen butler die al jaren met een geheim rondloopt. 'Hij' is eigenlijk een vrouw die als een man door het leven gaat om zo aan armoede en eenzaamheid te ontkomen. Alleen door iedereen te bedriegen kan Albert onafhankelijk en vrij zijn.


BIRDACAGE, the - 1996
Flamboyante nicht Armand (Robin Williams) en vriend Albert runnen een travestie-nachtclub in Miami Beach; als Armand's zoon zich verlooft met de dochter van een ultraconservatieve senator, wordt het lachen!


BOYS DONT CRY - 1999 - Naar een waargebeurd verhaal.
Brandon Teena is een nieuwkomer in het stadje Falls City in Nebraska. Iedereen vindt 'hem' leuk; veel vrouwen vallen voor zijn onschuldige charme, maar Brandon Teena heeft een groot geheim: 'hij' is een meisje, en als 'hij' verliefd wordt op een vrouw en met haar vrijt, voelt hij zich gedwongen de waarheid te vertellen over zijn travestie. Later komt hij tragisch om het leven.


BREAKFAST ON PLUTO - 2005
Al op erg jonge leeftijd weet Patrick dat hij anders is. Maar hij is de zoon van een priester. Omwille van zijn voorliefde voor vrouwelijk ogende kledij verlaat hij als puber in de jaren 60 zijn Ierse stadje om in Londen als travestiet aan de slag te gaan.


BEAUTIFUL BOXER - 2003 - Naar een waargebeurd verhaal.
Beautiful Boxer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Thailand's beroemde travestie kickbokser. Nong Toom (gespeeld door de Thaise kickbokskampioen Asanee Suwan) Hij gelooft dat hij een meisje is dat sinds haar jeugd gevangen zit in een jongenslichaam.


CHOUCHOU - 2002
De Noord-Afrikaanse vluchteling Choukri wordt in Parijs opgevangen door de vriendelijke priester Père Léon, die hem een baantje bezorgt in werkster in de praktijk van een psychiater. Al gauw bekent Choukri de psychiater dat hij liever een vrouw zou zijn - Aangemoedigd door zijn bazin, begint Choukri zich te gedragen als vrouw, maar in travestie gekleed als de sexy Chouchou werkt hij zich in de nesten. Nu Chouchou zichzelf ontdekt heeft, begint hij/zij aan een spannend avontuur in het bruisende travestieten clubleven van Parijs.


FAREWELL MY CONCUBINE - 1993
In 1924 leren weesjongetjes Cheng en Duan acteren voor de Beijing Opera, waar de mannen ook de vrouwenrollen spelen: zo speelt Cheng van jongs af aan in de opera 'Farewell my concubine' de rol van concubine van een Chinese koning/ krijgsvorst, een toneelrol waar Cheng zo in opgaat dat hij ook buiten het theater schmink en vrouwelijke kleding draagt. Cheng is verliefd op zijn podium- echtgenoot, gespeeld door zijn heteroseksuele vriend Duan, en Cheng zou graag Duans concubine zijn, maar zijn verlangen blijft onbeantwoord.


FACING MIRRORS - 2011
Adineh, of "Eddie" zoals ze zichzelf noemt, probeert een paspoort te bemachtigen, zodat ze in Duitsland een geslachtsverandering kan ondergaan. De reden dat ze haar operatie niet in Iran afwacht is dat haar rijke en strenge vader haar wil uithuwelijken aan een neef.


KINKY BOOTS - 2004
Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega's en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop.


LAURENCE ANYWAYS - 2012
Laurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op hun kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en elkaar zal brengen.


LA CAGE AUX FOLLIES - 1978 - Film klassieker.
Renato Baldi en Albin Mougeotte zijn twee homoseksuelen die in St. Tropez wonen. Albin treedt tevens als travestiet in een nachtclub op. Als de zoon van Baldi, geboren uit een mislukt huwelijk en opgevoed door het homoseksuele stel, wil gaan trouwen, probeert hij uit alle macht de levensstijl van zijn vader verborgen te houden voor zijn verloofde.


MA VIE EN ROSE - 1997
Ludovic, een jongetje van 7, die meent dat hij een meisje is. Voor hem is dit normaal, maar zijn omgeving ziet dat heel anders! Wanneer op de instuif, waarop alle buren zijn uitgenodigd, Ludovic verkleed als meisje verschijnt, kunnen zijn ouders er niet echt om lachen.


MADAM SATA - 2003
Sata was de bijnaam van de zwarte Afro-Braziliaan en in capoeira getrainde 'drag queen' João Francisco dos Santos (nu Braziliaans icoon van 'gay pride'): als vechtersbaas met soepele spieren, homoseksueel, kok, dief, bajesklant, travestiet, en lieve vader van 7 weeskinderen in de achterbuurt Lapa - In Rio de Janeiro, 1932 zit Sata in de kleine criminaliteit. Hij heeft een biseksuele verhouding met een zwarte travo en met een vrouw. Sata droomt van de glamour van travestie en prachtige kostuums. Als hij die droom invult door als drag queen Madame Sata op te treden, is de val hard.


NORMAL - 2003
Irma en Roy hebben al 25 jaar een 'normaal' leven als gelukkig echtpaar in een stadje in Illinois, USA. Tot Roy zijn vrouw en de dominee vertelt dat hij gevangen zit in een verkeerd lichaam. Zijn besluit zich tot vrouw te laten ombouwen, brengt crisis.


PARTY MONSTER - 2003
Michael Alig is een onzekere plattelandsjongen die naar New York trekt. Hij begint daar met het organiseren van zeer extravagante feesten. Hij verwerft snel aanzien en verzamelt een groep flamboyante feestende jongeren om zich heen: de Club Kids. Er worden erg veel drugs gebruikt. Langzaam maar zeker gaan werkelijkheid en fantasie meer en meer door elkaar lopen. Met Macaulay Culkin, dé kindsteracteur uit Home Alone, die in de film al snel alle valse nichten trucs leert van queer boy Seth Green en travo Marilyn Manson.


ROCKY HORROR PICTURE SHOW, the - 1975 - Film klassieker.
Op de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad en Janet in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, geraken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt: het kasteel Frankenstein. Daar hebben Dr. Frank'N. Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd.


TOMBOY - 2011
Het 10-jarige meisje Laure verhuist met haar ouders en zusje Jeanne naar een stadje aan de buitenrand van Parijs. Tijdens de zomervakantie, wanneer alle kinderen uit de buurt buiten spelen, voelt Laure zich buitengesloten. Totdat ze Lisa, ook 10 jaar, ontmoet. Vanaf hun eerste gesprek is Lisa ervan overtuigd dat Laure een jongen is.


TRANSAMERICA - 2005
Hoe vertel je je zoon dat de vrouw die voor hem staat zijn vader is? Transseksuele Bree wil haar tot dusver onbekende zoon vinden en trekt vervolgens met de jongen in een auto de hele States door.


VICTOR VICTORIA - 1982 - Film klassieker.
Victoria Grant is een arme sopraan die op zoek is naar werk in een nachtclub in het Parijs van rond 1900. In een poging om op te vallen, besluit ze zich voor te doen als graaf Victor Grezhinski, een man die een vrouw nadoet.


VENUS BOYZ - 2011
Docu-film over dragkings: in de Newyorkse Club Casanova geven vrouwen op het podium speelse stukjes 'genderbending' en 'crossdressing' ten beste, en als hiphopper, hustler of kantoorman in streepjespak, met ringbaardje en brommende bariton, laten ze de kijker in het duister over de sekse van de performer.


WILD SIDE
Sylvie, een transseksuele prostituee, woont samen met Djamel, een Noord-Afrikaan die ook van de prostitutie leeft. Op een dag leert ze Mikhail kennen, een Russische migrant zonder verblijfsvergunning. Omdat ze niet kan en wil kiezen tussen de twee mannen besluiten ze een ménage à trois te beginnen.

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 February, 2016 en 8565 keer gelezen.Reageer op dit bericht: