FILM TIPS LESBISCH THEMA

Film tips met lesbisch thema
AIMEE & JAGUAR - 1999
Naar het boek van Erica Fischer. Naar waargebeurd verhaal over een romantische liefde in Nazi Berlijn anno 1934. De Berlijnse Lily, vrouw van een nazi-officier en moeder van vier kinderen wordt verliefd op de Joodse vrouw Felice.


ALLEMAAL LESBISCH - 2012
Als seksualiteit thuis niet bespreekbaar is en homoseksualiteit is uit den boze... wat doe je dan wanneer je als jong meisje ontdekt dat je lesbisch bent? Allemaal Lesbisch toont de onbekende wereld van jonge, ambitieuze lesbiennes in Nederland.


ALL OVER ME - 1997.
Indien je vergeten bent hoe het was om vijftien te zijn, in deze film over de relatie tussen de gevoelige, kwetsbare Claude en haar mooie, vriendin Ellen, komt het weer allemaal naar boven.


AN UNEXPECTED LOVE - 2003.
Kate heeft ogenschijnlijk alles wat nodig is om gelukkig te zijn, maar ze is ontgoocheld in het leven. Ze vraagt de echtscheiding aan en zoekt een nieuwe job. Tot haar verrassing voelt ze zich aangetrokken tot Mac, haar nieuwe bazin.


ANATOMY OF A LOVE SEEN - 2014
Tijdens het filmen van een liefdesscène zijn Zoe en Mal voor elkaar gevallen. Na een intense, wervelende verhouding volgde een verschrikkelijke breuk. Meteen daarna werd het filmen voortgezet en het wordt voor beide vrouwen gecompliceerd.


AND THEN CAME LOLA - 2009
De lesbienne Lola is een fotograaf die balanceert op de rand van liefde en succes op het werk. Als ze een erg belangrijke afspraak mist met haar vriendin lijkt haar wereld in te storten.


A JIHAD FOR LOVE - 2007 - Documentaire film.
Over diepgelovige moslims en moslima's die worstelen met de combinatie van hun geloof en seksuele geaardheid. Sharma, homo en moslim trok zes jaar lang door: Iran, India, Pakistan, Turkije enz... om hun verhalen te kunnen vertellen.


BABY FORMULA, the - 2008
Het lesbische koppel Athena en Lilith zijn al lange tijd samen en willen graag kinderen. Maar dan wel zonder tussenkomst van een man, ze willen absoluut geen mannelijke donor. Dan horen ze van een medisch experiment waarin men er in geslaagd is stamcellen te muteren naar sperma. Althena en Lilith besluiten deel te nemen aan het experiment en worden zwanger van elkaar.


BAISE MOI - 2000
Controversiële Franse film. De film vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen, Nadine en Manu, die beiden uit een milieu afkomstig zijn waarin geweld en verkrachting aan de orde van de dag zijn. Als de situatie om hen heen op een dag escaleert, verlaten ze hun woonplaats en kiezen voor een bestaan 'on the road'. Zonder een doel voor ogen te hebben trekken ze rond, daarbij een spoor van gruwelijke moorden achter zich latend.


BENZINA - 2001
Over de chaotische Stella en de conventionele Lenni, de twee hevig op elkaar verliefd zijnde meisjes van begin twintig. Na een ruzie met de moeder van Lenni valt deze dood neer, de meisjes raken in paniek en vluchten met Stella's hond en het lijk richting Milaan en Tunesië.


BETTER THAN CHOCOLATE - 1999.
Maggie is 1 van school getrapte lesbi rechtenstudente, die haar leven een nieuwe wending wil geven door in een speciaalzaak-boekhandel voor homoliteratuur in Vancouver te gaan werken, en in de late uurtjes maakt ze het nachtleven in de homoscène van Vancouver onveilig.


BETWEEN TWO WOMEN - 2000
Over de liefde tussen Ellen en Kathy anno 1957. Elke middag loopt Ellen, ongelukkig in haar huwelijk, het fabrieksdorp door om haar zoon van school te halen: 'uitstapjes' die voor Ellen het hoogtepunt van haar sobere dagen zijn, want dan ziet ze Kathy weer.


BOOK CLUB, the - 2006
Kate meldt zich aan voor een vrouwenleesclub, op verzoek van haar vriendin Hannah. Als Kate voorstelt een lesbische roman te gaan bespreken, valt dat in eerste instantie niet goed bij de andere, tamelijk aangepaste hetero dames.


BOUND - 1996
Sexy thriller rond twee mooie, zwartharige jonge vrouwen. Dievegge Corky, net uit de bajes, doet klusjes in een flatgebouw. Dan heupwiegt Violet het naburig appartement binnen dat ze deelt met mafia-witwasser Ceasar. De zwoele, kortgerokte Violet lonkt achter diens rug naar onderhoudsvrouw Corky, butch, met tatoeages op het gespierd-slanke lijf.


BUTTERFLY - 2003
Zoals een vlinder uit zijn cocon komt, voelt Flavia haar lesbische gevoelens ontwaken na haar ontmoeting met Yip, een jonge vrouw in de supermarkt .Nu getrouwd en moeder, lijkt de tijd veraf waarin ze, verliefd op een ander meisje, de Chinese regering trotseerde.


CARAMEL - 2007
In een schoonheidssalon in Beiroet vertrouwen vijf vrouwen elkaar hun geheimen toe. De Christelijke Layale houdt van een getrouwde man. Moslima Nisrine wil graag trouwen maar is geen maagd meer. Rima ontdekt zich aangetrokken te voelen tot vrouwen. Rose offert zich op om voor haar zieke zus te zorgen.


CHINESE BOTANIST'S DAUGHTERS, the - 2006.
China begin de jaren 1980. Het weesmeisje Li Min gaat studeren bij de befaamde, maar strenge botanist, professor Chen. Samen met zijn 20-jarige dochter An heeft hij een verlaten eiland omgetoverd tot een paradijs vol geneeskrachtige planten. An die verlangt naar een minder eenzaam leven kijkt erg uit naar vrouwelijk gezelschap.


CHUTNEY POPCORN - 1999
1 lesbische Indiase vrouw (Reena) gaat een kind baren voor haar zus. Dat besluit zet de hele familie op zijn kop. De lesbische Reena woont in de V.S met haar vriendin, haar moeder weet niet dat ze lesbisch is. Wanneer ze zwanger wil worden voor haar zus moet ze wel eerst nog haar vriendin overtuigen.


CIRCUMSTANCE - 2013
Atafeh en haar beste vriendin Shireen doen wat de meeste jonge meisjes doen: ze gaan in weinig verhullende jurkjes naar uitbundige feestjes, ze ontduiken de saaie lessen op school en dromen van een beter en vrijer bestaan in het rijke Dubai. Langzamerhand ontdekken ze dat hun gevoelens voor elkaar verder gaan dan vriendschap; de seksuele aantrekkingskracht wordt steeds sterker. Dan verschijnt Atafeh's broer Mehran op het toneel en sluit zich, gedreven door schuldgevoelens, aan bij de moraalpolitie.


CLAIR OF THE MOON - 1992
Romantiek met 'happy end'. In een schrijfsterskolonie aan een prachtig strand, moeten Claire en Noel een kamer delen. Ze lijken in niets op elkaar, als de een waakt slaapt de ander. Maar de wegen van de liefde zijn ondoorgrondelijk!


DESERT HEARTS - 1985 - lesbische klassieker.
De eerste 'gewone' Hollywoodfilm over de lesbische liefde met prachtige, weinig verhullende liefdesscènes. Vivian Bell, professor Engelse taal- en letterkunde, reist naar Reno om zich snel te laten scheiden van haar man. Ze logeert bij Frances Parker en wordt verliefd op haar lesbische stiefdochter Cay. De relatie die tussen de twee ontstaat doet het nodige stof opwaaien.


EEN VROUW ALS EVA - 1979 - lesbische klassieker.
Eva, een huismoeder met een fantasieloze echtgenoot, komt tot de ontdekking dat ze haar leven anders wil leiden dan ze tot nu toe gedaan heeft. Ze wil haar leven en liefde delen met een vrouw. Haar keuze heeft verstrekkende gevolgen. Lesbische klassieker.


ELENA UNDONE - 2010
Elena, getrouwd met een conservatieve geestelijke en moeder van een zoontje, voelt zich ongelukkig in haar huwelijk. Haar man wil dolgraag nog een kind, maar Elena niet. Als ze een relatie-therapeut bezoekt, ontmoet ze Peyton, een succesvol schrijfster die de dood van haar moeder probeert te verwerken. Gelijk springt een vonk over tussen de 2 vrouwen.


FEAR OF WATER - 2014
Alexia en Elisabeth groeien op in zeer verschillende sociale milieus, maar hebben te maken met dezelfde problemen. Ze komen elkaar tegen tijdens de zomervakantie. Er ontstaat een hechte vriendschap en meer. Het verhaal is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen in het leven van regisseur Kate Lane.


FINGERSMITH - 2005.
Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby. Het huis waarin Sue opgroeit bestaat uit dieven. Wanneer de oplichter Richard Rivers, beter bekend als The Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed.


FUCKIN AMAL - 1998
In het Zweedse dorpje Amal is vrijwel niets te beleven. De 14-jarige Agnes is er nog maar net komen wonen, maar vindt geen aansluiting. Op haar computer houdt ze een dagboek bij, waaraan ze haar zieleroerselen toevertrouwt. Heimelijk is ze verliefd op het brutaalste meisje uit haar klas.


GYMNAST the, 2006
De mooie Jane, een talentvolle gymnast, was op weg naar olympisch goud tot een ongeluk haar carrière verwoestte. Twintig jaar later zit Jane gevangen in een slecht huwelijk en verdient ze haar geld als masseuse. Een toevallige ontmoeting verandert haar leven; Jane wordt gevraagd voor een cursus aerial dancing, een Cirque du Soleilachtige acrobatiek, zwevend aan lange doeken. Hoog in de lucht lijken Jane en Serena zich enorm tot elkaar aangetrokken te voelen.


I CAN'T THINK STRAIGHT - 2008
Romantische boekverfilming over de liefde van Tala en Leyla: terwijl in het Midden-Oosten de traditionele bruiloft wordt voorbereid door haar ouders, ontmoet Tala in Londen de mooie Leyla. De twee tegengestelde karakters worden verliefd op elkaar en in het geheim ontstaat een gepassioneerde relatie


I've HEARD THE MERMAIDS SINGING - 1987
De verlegen Polly wordt smoorverliefd op haar bazin, de mooie en charismatische kunstgalerij houdster Gabrielle. Polly gebruikt haar camera om haar wereld te ontvluchten in een droomwereld, in welke zij superkrachten bezit.


IF THIS WALLS COULD TALK 1 - 1996
3 verschillende verhalen in 3 decennia vol emoties en menselijk onvermogen passeren de revue. Een drieluik over 3 zelfverzekerde vrouwen, die model staan voor de moeilijkste beslissing uit hun leven. Elk tijdperk is anders, de omstandigheden en de mensen ook, uiteindelijk telt slechts één keuze: het is alles of niets.


IF THIS WALLS COULD TALK 2 - 2000
Het is een vervolg op If These Walls Could Talk uit 1996 en op dezelfde manier opgezet. De film vertelt drie korte verhalen die met elkaar verbonden worden door de locatie waar ze zich afspelen: in hetzelfde huis in 1961, 1972 en 2000. Centraal in alle verhalen staat het feit dat de hoofdpersonages lesbisch zijn.


JACK AND DIANE - 2012
Jack en Diane wonen in New York City en ontmoeten elkaar in een winkel terwijl Diane nogal in de war is. Jack is van nature wat stug, maar voelt meteen iets voor Diane. Er ontstaat een hechte band tussen de meiden. Wanneer Jack hoort dat Diane voor een studie snel het land zal verlaten, probeert ze eerst als reactie haar nieuwe vriendin op een afstand te houden.


KIDS ARE ALL RIGHT, the - 2010
Nic and Jules zijn de lesbische moeders van tieners, Joni en Laser. Joni vraagt haar jongere broer haar te helpen in de zoektocht naar hun gemeenschappelijke donorvader. Paul is eigenaar van een restaurant en een flamboyante levensgenieter. Door zijn onbevangen levenshouding zet hij het leven van dit originele gezin behoorlijk op z'n kop. Dit brengt komische, schokkende en emotionele momenten met zich mee.


KISS ME - 2011
Mia en Frida komen elkaar voor het eerst tegen op het verlovingsfeest van hun ouders. Mia's vader gaat trouwen met de moeder van Frida, waardoor ze stiefzussen zullen worden. Te midden van de champagne en hapjes kruisen hun blikken. Beide vrouwen merken onmiddellijk hoezeer ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Er is echter een groot probleem: Mia is zelf net verloofd met Tim, haar vriend en zakenpartner, en staat op het punt te trouwen.


KISSING JESSICA STEIN - 2001
Na ontgoochelende affaires met mannen ziet journaliste Jessica Stein, een joodse single van 28, een advertentie in de kolom 'Vrouw zoekt Vrouw'. Ze ontmoet de schrijfster van die advertentie: Helen Cooper, co-directrice van een hippe kunstgalerie.


LATE BLOOMERS - 1996
Over 2 vrouwen van middelbare leeftijd die verliefd op elkaar worden. De stoere, soms eenzame basketball coach annex wiskundelerares Dinah wordt verliefd op Carly, de lichtgekreukelde, getrouwde secretaresse van hun school.


LA ROBE DU SOIR - 2009
Juliette is twaalf en een verlegen tomboy. Net als haar klasgenoten heeft ze een oogje op mw. Solenska, de lerares Frans. Mw. Solenska is mooi, kleedt zich stijlvol en ruikt altijd lekker. Juliette denkt dat ze één van haar lievelingen is en droomt stiekem van meer. Op een dag ziet ze mw. Solenska de klas verlaten met Antoine, een knappe jongeman en Juliette is bang dat de twee een relatie hebben. Al gauw gaat Juliette zich jaloers en onredelijk gedragen.


LES INVISIBLES - 2012
Mannen en vrouwen, geboren in het Interbellum. Voorts hebben zij niets gemeen, buiten dat ze homoseksueel zijn in Frankrijk en dat ze beslist hebben hun eigen leven te leven in een tijd waar voor hen geen plaats was in de maatschappij. Ze hebben lief gehad, gevochten, verlangd, de liefde bedreven. In deze film vertellen zij over dit rusteloze leven, steeds gekneld tussen de wens gewoon mens tussen de mensen te kunnen blijven.


LA VIE D'ADELE - 2013
Adéle, 15, droomt v.d liefde van haar leven, dan ontmoet ze Thomas, maar een erotische mijmering verstoort de romance. Adéle droomt van een meisje met blauw haar die met haar de liefde bedrijft. Na een tijdje beseft ze dat ze lesbisch is. En dan komt haar droom uit, ze ontmoet een meisje met blauw haar.


MEMENTO MORI - 1999
Min-Ah vindt op het schoolplein van haar meisjesschool een ongewoon dagboek. Het behoort toe aan twee oudere leerlingen die een lesbische relatie bleken te hebben. Als één van de schrijfsters zelfmoord pleegt, lijkt het alsof de geest van het meisje bezit van Min-Ah heeft genomen


MONSTER - 2003
Biografische speelfilm: in 1989 had prostituee Aileen Wuornos een lesbische verhouding, en toen ook begon ze klanten te vermoorden die haar wilden verkrachten. En werd ze een van de eerste vrouw serial killers in Amerika.


MOSQUITA Y MARI - 2012
Als Yolanda haar nieuwe buurmeisje Mari ontmoet, ziet ze alleen hun verschillen. Als enig kind van immigrantenouders hoeft zij zich enkel druk te maken om haar goede cijfers. Mari daarentegen is streetwise en moet juist helpen om haar familie het hoofd boven water te laten houden. Ondanks de verschillen raken de twee al snel bevriend. Als Mari van school dreigt te worden gestuurd, besluit Yolanda Mari te helpen door haar bijles te geven.


MOUNTAIN, the - 2012
Nora en Solveig maken samen een wandeltocht door de Noorse bergen. Hun einddoel is het halen van de top, maar Solveigs zwangerschap en de ruzies tussen beide vrouwen maken dat niet gemakkelijk. En hoe dichter ze bij de plek komen waar een tragisch ongeluk twee jaar geleden hun levens voorgoed veranderde, hoe hoger de spanningen oplopen.


MULLHOLAND DRIVE - 2001
Het is donker op Mulholland Drive. Een zwaar ongeval heeft plaats op deze beroemde weg door Hollywood. De enige overlevende is een jonge vrouw. Ze kruipt uit het wrak van de auto en loopt naar de stad. Ze herinnert zich niets meer: noch wat er gebeurt is, noch wie ze is of van waar ze afkomstig is… Ze ontmoet Betty, een jonge Australische, die net in Hollywood aangekomen is en actrice wil worden.


MY SUMMER OF LOVE - 2004 - Naar de roman van Helen Cross.
Twee meiden beleven een intense zomerromance. Arbeidersdochter Mona woont met haar broer Phil in een oude dorpspub. Een ontmoeting met rijkeluisdochter Tamsin leidt tot een vriendschap, die uitmondt in een seksuele verhouding. De sfeer wordt broeierig als Tamsin Mona eeuwige trouw belooft.


NIGHT WATCH - 2011 (Naar de gelijknamige roman van Sarah Waters)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Londen zwaar getroffen door Duitse bombardementen, waarbij zo'n 20.000 doden vallen. Het verhaal volgt vier vrouwen en een jongeman in Londen in 1941, 1944 en 1947. Ondanks de voortdurende dreiging tijdens de oorlog proberen ze iets van hun leven te maken. De rol van vrouwen in de samenleving verandert drastisch, want de mannen zijn naar het front. Na 1945 wordt alles weer 'normaal'.


NINA'S HEAVENLY DELIGHTS - 2006
Nina, half Indisch half Schots verlaat het ouderlijk huis na een ruzie, maar wanneer haar vader plots overlijdt keert ze terug naar huis. Haar vaders erfenis bestaat uit het familierestaurant dat voor de helft in het bezit is van de mooie Lisa. Het restaurant is verlieslatend en Lisa wil graag verkopen maar dat ziet Nina niet zitten. Dan besluit Nina door te gaan en Lisa te leren koken, geen simpele opgave vooral niet omdat Nina verliefd wordt op haar.


NOVEMBERMOND - 1985
In 1939 vlucht een Joods meisje dat November heet naar Parijs. Daar wordt ze verliefd op een ander meisje, Férial. Wanneer de Nazi's Frankrijk bezetten is hun relatie in gevaar. Ze gaan uit elkaar en het Franse verzet biedt November een schuilplaats. Férial werkt ondertussen voor de inlichtingendienst van de Nazi's in de hoop om zo November te beschermen. Als de geallieerden Frankrijk bevrijden lijkt het stel weer verenigd te kunnen worden, maar dan is buiten het Franse verzet gerekend, dat Férial als een verraadster ziet.


ORANGES ARE NOT THE ONLY FRUIT - 1990 - lesbische klassieker.
Naar het boek van Jeanette Winterson. Pleegkind Jess groeit op in een streng religieus milieu met een godsdienst-hysterische pleegmoeder; noodgedwongen ontworstelt ze zich eraan. De prille, tedere liefde, die tussen de piepjonge Jess en een gekleurd meisje van haar eigen leeftijd ontstaat in de kerk, behoren tot de mooiste en ontroerendste beelden uit de lesbische filmcultuur


PRIDE - 2014
Het is zomer 1984, Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersvakbond is in staking, om de dreigende sluiting van de mijnen te voorkomen. In Londen besluit een groep van homo- en lesbo-activisten om geld in te zamelen voor de gezinnen van de stakers. In eerste instantie wordt hun initiatief niet in dank afgenomen in het conservatieve mijndorpje. Maar als de staking maanden voortduurt, ontdekken de op het eerste gezicht zo verschillende actievoerders dat ze veel meer voor elkaar kunnen krijgen als ze samen optrekken. En er worden onverwachte vriendschappen gesloten.


REACHING FOR THE MOON - 2014
Naar het waargebeurde verhaal van Pulitzerprijs winnares Elizabeth Bishop en de Braziliaanse architecte Lota de Macedo Soares in het New York van de jaren 50. Op uitnodiging van een oude vriendin besluit Elizabeth naar Rio de Janeiro af te reizen. Op het enorme landgoed van Mary hoopt Elizabeth, enigszins gefrustreerd door een writersblock, opnieuw inspiratie te vinden om te schrijven. Ze had alleen nooit verwacht de liefde van haar leven te ontmoeten; Lota, de partner van haar oude vriendin.


SAVING FACE - 2004
Wil is een ambitieuze Chinees-Amerikaanse vrouw die leeft in twee verschillende werelden. Aan de ene kant is ze een talentvolle medicijnstudente die bovendien ook nog lesbisch is, en aan de andere kant zit ze vast aan haar familie. Vooral haar moeder zit haar constant op de huid en regelt vaak afspraakjes met mannen


SECRET DIARIES OF MISS ANNE LISTER - 2011
Over het gepassioneerde en waargebeurde leven van Anne Lister zien, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel. Yorkshire, eind 19de eeuw. De rijke Anne Lister, landeigenares, vrouwelijk industrieel en reizigster, leidt een verborgen en geheim leven. Op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana. Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid.


STRIJDERS VOOR DE LIEFDE - 2012 - docu film.
Sipke Jan Bousema gaat op zoek naar homo's en lesbo's in de wereld die elke dag moeten vechten voor hun liefde. In Nederland worden elk jaar openlijk en trots onze verschillen gevierd tijdens de Gay Pride. Een feest dat in heel veel landen onmogelijk is. In 76 landen in de wereld ben je zelfs strafbaar als je het bed deelt met iemand van hetzelfde geslacht. Sipke Jan Bousema reist de wereld rond en onderzoekt hoe het staat met de homo's en lesbo's op deze aardbol in 2012.


SERVING IN SILENCE - 1995 - lesbische klassieker.
Kolonel Margeretta heeft er 24 jaar dienst als verpleegster in het Amerikaanse leger opzitten - na haar scheiding is de gedecoreerde Vietnam veterane terug naar Whasington getrokken om daar bij de Nationale wacht als hoofdverpleegster te gaan werken Daar ontmoet ze Diane - de twee beginnen een relatie waarna het Amerikaanse leger haar, na 30 jaar trouwe dienst wil ontslaan. Margarethe kiest voor zichzelf en gaat het onrecht publiekelijk aanvechten. Eind 2010 werd de dadt wet onder president Obama afgeschaft.


SOONGAVA - Dance of the Orchids - 2012
Diya wil een professionele Nepalese danser worden, haar jeugdvriendin Kiran helpt haar de plannen te realiseren. Diya's ouders zien een andere toekomst en regelen een verloving. Diya doet in eerste instantie wat er van haar verwacht wordt, maar een huwelijk betekent dat ze Kiran zal moeten missen en alleen al de gedachte daaraan kan ze niet verdragen. Wanneer haar gevoelens voor Kiran zich verdiepen begint een relatie die al snel door ouders en a.s. echtgenoot wordt ontdekt. De reacties zijn heftig en Diya en Kiran besluiten om samen naar Kathmandu te gaan.


TRUE LOVE - 2013
Tru is 37 jaar en kan en wil zich niet voor langere tijd binden in een relatie of aan een baan. Totdat ze Alice ontmoet, die is 60 en zojuist weduwe geworden na een jarenlang huwelijk met een man. Alice is naar de grote stad gekomen om haar dochter Suzanne te bezoeken, 35 jaar en druk druk druk met haar werk, bovendien Tru's vroegere vriendin. Alice en Tru beginnen een onverwachte vriendschap en nog meer. Suzanne, die toch al meestal mot heeft met moeder Alice, ziet de relatie met lede ogen aan. Ze probeert de ontluikende romance te saboteren, maar het plan loopt mis.


TWO MOTHERS FOR ZACHARY - 1996 - lesbische klassieker.
De kleine Zachary woont bij zijn moeder die een lesbische relatie heeft met Maggie De grootmoeder van Zachary accepteert deze situatie niet Ze daagt haar dochter voor de rechtbank om het hoederecht te krijgen over haar kleinzoon. Lesbische klassieker.


WATERMELON WOMAN - 1996
Cheryl een jonge zwarte filmmaakster duikt het lesbisch archief in van het leven van haar idool: The Watermelon Woman. Door haar werk in een videotheek raakt Cheryl, zwart en lesbisch, geobsedeerd door de zwarte beeldschone actrice Fae, in de jaren '30 beroemd als The watermelon woman. Cheryl besluit een documentaire over Fae te maken en tijdens die opnames wordt ze verliefd op Diana.


WHEN NIGHT IS FALLING - 1995
Over de liefde tussen twee zeer verschillende vrouwen. Camille, een intellectuele docente aan een orthodox-christelijk college en Petra, een trapezeartiest die een nomadisch leven leidt. Camille is verloofd met Martin. Dan ontmoet Camille in de wasserette Petra.


WHO'S AFRAID OF VAGINA WOLF - 2013
Titel parodie op de film en het toneelstuk - who's afraid of Virgina Wolf
Anna is begin veertig en heeft haar leven helemaal niet op de rails. Tijdens haar verjaardag neemt ze zich voor: ik ga een grote speelfilm maken, ik word 20 kilo lichter en ga een vriendin zoeken (krijgen). Ze heeft nog geen idee hoe dit alles aan te pakken.

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 February, 2016 en 8698 keer gelezen.Reageer op dit bericht: